neděle 11. října 2020

Tuhý parfém

Tuhý parfém


Tuhý parfém je skvělou přírodní variantou, kterou si snadno můžete vyrobit doma. Budete mít jistotu, že všechny ingredience které jste použili jsou čistě přírodní a netestované na zvířatech. Kromě toho, jak jednou začnete experimentovat s vůněmi, velmi pravděpodobně vás to začne bavit a každý další parfém bude lepší a lepší.

Do vůně lípy jsem zamilovaná delší dobu, ale v kombinaci s vanilkou a santalovým dřevem teprve dostává ty správné rozměry.

Tuhý parfém

Na 2 kelímky tuhého parfému budete potřebovat:
1 lžičku karnaubského vosku 5g
5 lžic mandlového oleje 25ml
15 kapek vanilky
20 kapek lípy

Karnaubský vosk společně s mandlovým olejem zahřejte ve vodní lázni. Nejvíce se mi u výroby kosmetiky osvědčilo rozpouštění olejů ve skleněné kádince, kterou ponořím do vroucí vody. Jakmile se vosk v oleji úplně rozpustí, vyndejte kádinku a vmíchejte esenciální oleje (plastovým nebo dřevěným míchátkem). Nalejte do připravených dóz.

Tuhý parfém





1 komentář:

  1. To zní zajímavě :-) . O tuhém parfému jsem ještě nikdy předtím neslyšela. Jenom o tuhém mýdlu nebo deodorantu. Já jsem si zase nedávno koupila rozlévaný parfém , kterým si plním malý flakon, který mám v kabelce a o tom taky skoro žádná moje kamarádka ještě neslyšela :-D .

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co