neděle 9. srpna 2020

Domácí pleťové masky

vegan kosmetika

Pleťové masky byly jednou z prvních věcí, které jsem doma zkoušela vyrábět. Vyzkoušela jsem už hodně druhů a v tomto článku bych vám ráda představila ty, které dělají mé pleti nejlépe. Moje pleť je smíšená, lehce problematická, takže do masek ráda přidávám jíl, který moji pleť nedokonalostí zbavuje, ale zároveň ji nevysušuje. O dalších benefitech jílu se zmiňuji v článku o čisticí pastě.


vegan kosmetika

Maska s matcha proti stárnutí

Matchu jsem před nějakým časem začala pít místo odpolední kávy, protože mi dodává energii, je plná antioxidantů & posiluje imunitní systém. Antioxidanty prodlužují mladistvý vzhled pleti, zpomalují ubývání kolagenu, zabraňují vzniku pigmentových skvrn a jemných vrásek. Je dobré je doplňovat i zvenčí, protože kůže bývá tím posledním místem, kam se účinky antioxidantů z jídla dostanou. 

Budete potřebovat:
1 lžičku matcha
1 lžičku bílého jílu
1/2 lžičky zeleného jílu
1/2 lžičky jablečného octa
2 lžičky filtrované vody
menší ručník na obličej

Všechny suché ingredience důkladně promíchejte a nakonec přidejte ocet s vodou. Masku ještě jednou promíchejte a naneste na obličej. Nechte působit cca 10 minut, pod ručníkem namočeným v horké vodě (záleží na vaší snášenlivosti, hlavně se neopařte :) Kdyby jste masku s obsahem jílu nechali úplně zaschnout, neměla by ten správný účinek. Po smytí masky nezapomeňte na hydratační krém.

vegan kosmetika

Zklidňující maska se spirulinou

Tahle maska dokonale zklidňuje a hydratuje pleť. Je ideální do horkých letních dní, kdy naše pleť a především její hydratace dostává zabrat. Spirulina je bohatá na antioxidanty, aloe vera má silné antibakteriální a protizánětlivé účinky a hydratuje pleť do hloubky. Po nanesení masky si budete připadat jak mořská víla :)

Budete potřebovat:
1/2 lžíce aloe vera gelu
1/2 lžíce kokosového oleje
1 lžičku spiruliny

Všechny ingredience důkladně promíchejte a naneste na obličej. Nechte působit 15-20 minut a opláchněte teplou vodou. Po smytí masky nezapomeňte na hydratační krém.


vegan kosmetika

Detoxikační maska s černým uhlím

Tuhle masku si dělám, když dojde k náhlému zhoršení pleti. Rozhodně doporučuji po prohýřeném víkendu, nebo u blížícího se menses. Maska pleť celkově čistí, stahuje póry a zbavuje ji nedokonalostí.

Budete potřebovat:
1 lžičku bílého jílu
1 rozmačkanou tabletu černého uhlí
1 lžičku filtrované vody
2 kapky tee tree oleje
1/2 lžičky šípkového / jojobového oleje 

Všechny suché ingredience důkladně promíchejte a nakonec přidejte oleje s vodou. Masku ještě jednou promíchejte a naneste na obličej. Nechte působit cca 10 minut, pod ručníkem namočeným v horké vodě (záleží na vaší snášenlivosti, hlavně se neopařte :) Kdyby jste masku s obsahem jílu nechali úplně zaschnout, neměla by ten správný účinek. Po smytí masky nezapomeňte na hydratační krém.


Mícháte si doma také vlastní masky? Jaké dělají vaší pleti nejlépe?

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co