Tohle jídlo je přímo balzám na duši během dlouhých zimních večerů, nebo ponurých deštivých dní. Je to hotové raz dva, krásně prohřeje a vždycky potěší. Základem je červená čočka, římský kmín, garam masala, zázvor, česnek a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle chuti, nebo toho co máte aktuálně doma.
SUROVINY (3 porce):
1 cibule (105g)
1/2 červené papriky (100g)
1 střední mrkev (90g)
1/3 brokolice (110g)
kousek zázvoru (20g)
2 stroužky česneku
100g červené čočky
1/2 plechovky krájených rajčat (200ml)
malá plechovka kokosového mléka (165ml)
180 g rýže
1 lžička garam masala
1 lžička římský kmín
1 lžička kurkuma
1/2 lžičky chilli
zeleninový vývar
1/2 limety
sůl, řepkový olej
Rýži dejte vařit podle návodu na obalu (přiznám se, že já bez rýžovaru už ani ránu:). Všechnu zeleninu nakrájejte na menší kousky. Na rozpáleném oleji zesklovaťte cibuli, přidejte mrkev, zázvor a koření. Chvilku restujte, pak přidejte ostatní zeleninu, čočku, rajčata a vývar a povařte do změknutí čočky, cca 10 minut. Přidejte kokosové mléko, vymačkejte limetu a povařte další 2 minuty. Podávejte s rýží - a čerstvým koriandrem, pokud máte rádi.
ŽIVINY (1 porce):
329 kcal
protein 13,6g
sacharidy 43,2g
tuky 10,9g
Žádné komentáře
Okomentovat