čtvrtek 12. prosince 2019

Indický zeleninový dal

vegan recepty

Tohle jídlo je přímo balzám na duši během dlouhých zimních večerů, nebo ponurých deštivých dní. Je to hotové raz dva, krásně prohřeje a vždycky potěší. Základem je červená čočka, římský kmín, garam masala, zázvor, česnek a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle chuti, nebo toho co máte aktuálně doma.

SUROVINY (3 porce):
1 cibule (105g)
1/2 červené papriky (100g)
1 střední mrkev (90g)
1/3 brokolice (110g)
kousek zázvoru (20g)
2 stroužky česneku
1/2 plechovky krájených rajčat (200ml)
malá plechovka kokosového mléka (165ml)
180 g rýže
1 lžička garam masala
1 lžička římský kmín
1 lžička kurkuma
1/2 lžičky chilli
zeleninový vývar
1/2 limety
sůl, řepkový olej

Rýži dejte vařit podle návodu na obalu (přiznám se, že já bez rýžovaru už ani ránu:). Všechnu zeleninu nakrájejte na menší kousky. Na rozpáleném oleji zesklovaťte cibuli, přidejte mrkev, zázvor a koření. Chvilku restujte, pak přidejte ostatní zeleninu, čočku, rajčata a vývar a povařte do změknutí čočky, cca 10 minut. Přidejte kokosové mléko, vymačkejte limetu a povařte další 2 minuty. Podávejte s rýží - a čerstvým koriandrem, pokud máte rádi.


ŽIVINY (1 porce):
329 kcal
protein 13,6g
sacharidy 43,2g
tuky 10,9g



Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co