středa 5. srpna 2020

Zdravý řepný salát

vegan recepty

Tenhle řepný salát jsem poprvé ochutnala u kluků v Kavárně Palmovka. Je skvěle osvěžující i během horkých letních dní a v kombinaci s opečeným uzeným tofu je to geniální lehká a zdravá večeře.


SUROVINY (2 porce):
2 střední červené řepy (500g)
2 stroužky česneku
lžíce medové hořčice
1 lžíce medu
1 lžička soli
pepř podle chuti
2 lžíce olivového oleje

Troubu předehřejte na 200°C. Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na osminky a nasypte do mísy. Přidejte rozpůlené stroužky česneku, 1/2 lžičku soli a dobře promíchejte. Směs nasypte na větší kus alobalu a dobře ji do něj zabalte tak, aby z balíčku nemohla unikat pára. Pečte 90 minut.

V mezičase si připravte zálivku. Smíchejte hořčici, med, olivový olej, sůl a pepř a dobře promíchejte. Upečenou řepu ještě horkou nakrájejte na drobnější kousky a promíchejte se zálivkou. Nechte odstát a vychladnout. Ochutnejte a dochuťte medem, solí a hořčicí, pokud je potřeba. Podávejte s polníčkem.

ŽIVINY (1 porce):
191 kcal
protein 4g
sacharidy 32,5g

tuky 5,8g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co