neděle 18. října 2020

Hygge sezóna je zpátky

Když se dny začínají zkracovat, stromy se zbarvovat a přikrádají se studené podzimní dny, okamžitě nastupuju na vlnu hygge. Je to ten nejlepší způsob, jak si sychravé počasí užít. Voňavé svíčky, heboučké deky, útulné dekorace a pohodlné oblečení, to vše vytváří útulnou hygge atmosféru.

Takže pokud všechny zmíněné věci milujete jako já, čtěte dál. Připravila jsem pro vás pár tipů, jak si podzim letos užít naplno. 



Svíčky a vonné oleje
Svíčky dokážou úplně změnit atmosféru v místnosti. Já si v posledních letech oblíbila lampy a vonné vosky od Heart & Home, které dlouho krásně voní. Zároveň si ráda během dne na zápěstí kápnu kapku vonného esenciálního oleje, který osvěží mou mysl.



Víkendové snídaně v posteli
K pořádnému podzimnímu lenošení samozřejmě patří i snídaně do postele. A není nic jednoduššího než si skvělou snídani objednat třeba z Momentu a podpořit tak v těžkých časech lokální podnik.

Spánek
Dlouhý spánek je prostě základ. Mia to ví a spí každý den minimálně 12 hodin. Spíš víc. Co vy?

Čtecí koutek
Vytvořit si svůj koutek na čtení je to nejlepší co pro sebe můžete udělat. Ideální je nějaké pohodlné křesílko, lampička a malý stolek na čaj. Není nic lepšího, než po náročném dni přijít domů, zapálit svíčky, zabalit se do deky a pustit se do čtení. 


Výjimečný čaj ve výjimečném hrnku
Jak jsem zmínila výše, k dobré knize nesmí chybět dobrý čaj nebo káva. Plácněte se letos přes kapsu a dopřejte si opravdu kvalitní čaj / kávu.



Cvičte, meditujte
Pravidelný pohyb a protahování udrží vaše tělo i mysl v dobré kondici. Nezapomínejte na to ani během karantény a vytáhnete doma občas jogamatku. Youtube je plný různých variant cvičení, určitě objevíte něco co vás bude bavit.


Vyrazte ven
Napište přátelům a vyrazte s nimi na procházku. Horký čaj nebo káva totiž chutná nejlépe po příjemné procházce na čerstvém vzduchu. A nemusíte se omezovat jen na procházky, co si letos vyrobit draka a nechat ho trochu proletět?


Karma
Myslete na ostatní. Nejen s odstupem a rouškami, ale vzpomeňte si i na ptáčky, kteří v České republice tráví zimu a ocení nějakou dobrotu v krmítku. Nebo na organizace, které pomáhají hospodářským zvířatům, pejskům a kočičkám. Když jim dovezete suchý chleba, nebo vyvenčíte pejska, jistě jim to moc pomůže. Napište do nějaké organizace a zeptejte se co by se jim hodilo.

Hlavně užívejte podzim v pohodě a ve zdraví.♥️



Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co