středa 9. září 2020

Dýňová polévka

vegan recepty

Hned jak jsem na Karlínských trzích uviděla dýni Hokaido, bylo mi jasné, že ji musím koupit a udělat polévku. Vždycky když na trzích začnu vídat dýně, je to pro mě takový oficiální začátek podzimu :) Receptu na dýňovou polévku existuje asi milion, ale já mám nejraději dýni pečenou, se špetkou madras curry & kokosovým mlékem. Jak ji máte rádi vy? Dejte mi vědět dole v komentářích, ráda vyzkouším další recepty :)

SUROVINY (4 porce):
1 dýně hokaido (1218g)
1 lžička madras curry
1/2 lžičky muškátového květu
zeleninový vývar
dýňová a sezamová semínka
sůl, olivový olej

Troubu rozehřejte na 180°C. Dýni vydlabejte, nakrájejte na menší kousky a rozložte na plech. Pokapejte olivovým olejem (cca 2 lžíce), posypte 1 lžičkou madras curry, posolte a dejte péct na 30 minut. Po upečení dejte do hrnce, zalejte cca 1l zeleninového vývaru, kokosové mléko a muškátový květ. 10 minut povařte, rozmixujte a máte hotovo :) Podávejte posypané dýňovými a sezamovými semínky.

ŽIVINY (1 porce):
239 kcal
protein 4,14g
sacharidy 9,79g
tuky 17,51g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co