Francouzská klasika plná barevné a zdravé zeleniny. Ideální jako zdravý oběd i lehká večeře :)
INGREDIENCE (4 porce):
1 cibule (105g)
1 cibule (105g)
1 menší lilek (200g)
1 menší cuketa (300g)
3 rajčata (350g)
1 paprika (90g)
180g uzeného tempehu
2 stroužky česneku (10g)
100 ml červeného vína
100 ml zeleninového vývaru
2 lžíce rajčatového protlaku
240g hnědé rýže
1 lžíce balsamic glaze
1 lžíce třtinového cukru
1 lžicka oregana
1 lžička uzené papriky
špetka chilli
sůl, pepř, olivový olej
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, všechnu ostatní zeleninu na kostičky. Lilek nakrájejte nejprve na kolečka, posolte z obou stran solí, obložte ubrousky a nechte orosit. Pak ho utřete a nakrájejte také na kostičky. Rajčata, papriku a cuketu můžete krájet do společné mísy. Rýži dejte vařit do rýžovaru. Ve středním hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na ní zesklovatět cibuli. Přidejte lilek a chvilku restujte. Přidejte česnek a nechte rozvonět. Pak přidejte ostatní zeleninu, červené víno, vývar, protlak, balzamiko, cukr, sůl a koření. Nechte povařit cca 15 min. Mezitím tempeh, lehce osolený a opepřený orestujte na pánvi. Rattatouille podávejte s rýží, a tempehem.
Žádné komentáře
Okomentovat