středa 2. září 2020

Salát se soba nudlemi


Pokud hledáte inspiraci na lehkou večeři s asijským twistem, jste na správném místě. Tradiční japonské nudle soba jsou vyrobené z pohanky, proto jsou mnohem zdravější variantou k našim pšeničným těstovinám. V country life seženete i jejich quinoovou variantu :)

SUROVINY (2 porce):
100g uzeného tofu
1 větší mrkev (150g)
kousek okurky (100g)
kousek červeného zelí (100g)
3 lžíce povoleného arašídového másla (60g)
1 limeta
1 lžíce tamari
malý kousek zázvoru (7g)
malý stroužek česneku (4g)
1/2 lžičky třtinového cukru
4 lžičky filtrované teplé vody
klíčky, sezam případně koriandr k podávání
řepkový olej
sůl, pepř

Nudle uvařte podle návodu na obalu, propláchněte studenou vodou a dejte do misky. Tofu nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a na kapce řepkového oleje orestujte (pod pokličkou). Mezitím si připravte zeleninu - všechnu nakrájejte na podélné proužky. Nakonec smíchejte arašídové máslo s limetou, tamari, najemno nasekaným česnekem a zázvorem, vodou a cukrem. Zálivku nalejte na nudle, přidejte zeleninu a opatrně promíchejte. Podávejte s upečeným tofu, klíčky a sezamem.

ŽIVINY (1 porce):
489 kcal
protein 26,4g
sacharidy 50,3g

tuky 20,8g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co