sobota 14. listopadu 2020

Knedlo tofu zelo

Knedlo tofu zelo

Ačkoliv nejsem skalní fanda české kuchyně, tohle jídlo je prostě láska. Díky tofu není tak těžké jako klasická masová verze a chuť je prostě dokonalá. Je to ideální sváteční nedělní oběd, který vás na dvě hodiny nepřiková do sedačky :) Zkuste letos změnu a vyměňte na svatomartinské hody husu za tofu. Doporučuje 10 z 10 hus 😉 

SUROVINY (4 porce):
2 balení lahůdkového tofu (400g)
4 lžíce řepkového oleje
2 střední cibule (150g)
2 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
1 lžička uzené papriky
3 lžíce rajského protlaku
3 lžíce tamari
1 lžička cukru

ZELÍ
300g červeného zelí
1 střední cibule (90g)
1 lžička drceného kmínu
1 lžička UME octa
1 lžička agávového sirupu
2 lžíce řepkového oleje trochu vody
1 lžička soli

BRAMBOROVÝ KNEDLÍK
500g brambor 
100g krupice
200g pšeničné hrubé mouky
1 lžička soli

Knedlo tofu zelo

Brambory nejlépe den předem uvařte ve slupce, nechte úplně vychladnout a oloupejte.

Rozehřejte troubu na 180 °C. Tofu nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek na drobno. Vše dejte společně do pekáčku, přidejte koření, protlak, tamari, cukr a dobře promíchejte. Dejte péct na 45 minut.

Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na rozpáleném oleji zesklovatět. Přidejte zelí, sirup, sůl & koření a nechte podusit do změknutí (cca 20 minut).

Mezitím si připravte knedlíky. Do většího hrnce vařit vodu. Na hrubém struhadle nastrouhejte uvařené brambory, přidejte krupici, mouku a sůl a důkladně na vále rukama zpracujte těsto. Vytvarujte 2 válečky o průměru cca 6 cm, vložte do vroucí vody a vařte 20 minut. Občas zamíchejte, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu. Knedlíky můžete nakrájet nití.

Vše zkompletujte na talíři a posypte petrželkou nebo kudrnkou.

ŽIVINY (1 porce):
657 kcal
protein 21,42g
sacharidy 94g
tuky 22,9g



2 komentáře:

  1. ĎAKUJEM! Teraz všade na Instagrame a na Facebooku vidím toto jedlo, a i keď som nikdy nebola jeho nadšenec a obľúbenec, akosi sa mi začína cnieť za takým fajným sýtym obedom u babky, ale ešte nikdy som nenatrafila na vegánsku verziu, takže som ti veľmi veľmi vďačná! Určite vyskúšam 😍😍

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "LET'S START A B(R)AND"

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavne musim rict, ze me hodne prekvapilo, jak jinak tofu chutna, kdyz se pece na vetsim mnozstvi cibule a cesneku. V kombinaci se zelim nebo spenatem uplne genialni svatecni obed :) uvarila jsem trochu i pro masozrave kolegy v praci a byli nadseni :)

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co