středa 18. listopadu 2020

Podzimní polévka s kari

Podzimní polévka s kari

Během studených podzimních dní se vždy hodí rychlý recept na polévku, která pořádně zahřeje. A tahle polévka umí pořádně zahrát. Možná se i zapotíte. Já mám docela ráda pálivé, ale pokud jste na pálivost citlivější, snižte množství kari na polovinu.

Pokud budete opravdu spěchat a nebudete mít dopředu namočenou čočku, můžete samozřejmě použít i čočku červenou, která je uvařená během 15 minut i bez namáčení.

SUROVINY (4 porce):
1 větší cibule 100g
3 mrkve 270g
2 menší petržele 100g
1/2 batáty 120g
70g předem namočené hnědé čočky
zeleninový vývar
sůl, řepkový olej

Mrkev s petrželí nakrájejte na kolečka, batáty na kostičky a cibuli najemno. Na rozpáleném řepkovém oleji nechte zesklovatět cibuli, pak přidejte mrkev s petrželí a ještě chvilku restujte. Přidejte kari, nechte rozpustit a dobře vmíchejte do zeleniny. Nakonec přidejte batáty, čočku, osolte a zalijte vývarem. Povařte do změknutí čočky (cca 30 min). Nakonec přidejte kokosové mléko a nechte ještě chvilku prohřát.

ŽIVINY (1 porce):
308 kcal
protein 7,23g
sacharidy 30,7g
tuky 19,04g

2 komentáře:

  1. Počas jesene a zimy mám viac chuť na sýte a husté polievky, ktoré poriadne zahrejú — a táto vyzerá skvelo! Hneď si idem založiť recept 😍😍

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "ONE YEAR LATER"

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasim a tuhle varim skoro porad, protoze ta prohreje jako zadna jina. Mam rada palive a s kari do ni vubec nesetrim 😅. Dej vedet jak Ti chutnala.

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co