neděle 22. listopadu 2020

Zimní péče o pleť

Zimní péče o pleť

Péče o pleť v zimě je velmi důležitá. Zima totiž dává naší pleti pořádně zabrat. V zimních měsících je kůže vystavena rychlému střídání teplot, studenému větru a mrazu, čímž velmi trpí. Lehké hydratační krémy vyměňte za hutné a vyživující. Ideální jsou krémy s vysokým obsahem přírodních olejů (např. mandlového, avokádového, meruňkového) nebo bambuckého másla. Výbornou volbou jsou i kvalitní pleťové bio oleje.

Rty, které jsou pokryty velmi jemnou kůži v zimě hodně trpí. Dopřávejte jim kvalitní péči a několikrát denně sáhněte po balzámu na rty. Pokud rády nosíte rtěnky, zvolte rtěnku s rostlinnými vosky & obsahem vitamínů, která dodá vašim rtům potřebnou výživu a ochrání je před mrazem.

Během zimy samozřejmě trpí i pleť na našich rukou a nohou. Dopřejte jim bohatý ochranný krém s výživou a předejdete jakémukoliv nepříjemnému vysychání a praskání. Nohy si v zimě mažu cca třikrát do týdne, přímo v posteli a dokonalé vstřebání zajistím teplými ponožkami. Krém na ruce nosím pořád sebou a kdykoliv mám chuť, ruce si namažu a osvěžím svou mysl příjemnou vůni. Aktuálně ujíždím na limitované zimní kolekci od manufaktury, ale skvělou zkušenost mám i s Havlíkovou Apotékou nebo s Charity pot od Lush.

Nejméně důležitá je péče o celé tělo. Vyberte si kvalitní tuhé mýdlo, plné kvalitních rostlinných olejů, které si zamilujete. Po sprše nebo koupeli pak tělu dopřejte tělový krém. Vaše pleť to ocení a bude vám dělat jen radost.




Jakou kosmetiku v zimě používáte vy? Máte pro mě nějaký tip, který bych neměla prošvihnout? Sem s ním do komentářů.

2 komentáře:

  1. Už druhý rok používam pleťové sérum "Ako vánok" od Mylo a zbožňujem ho! Používam ho celý rok, ale počas zimy pridám extra jednu či dve kvapky, aby bola moja pleť poriadne hydratovaná. Túto rýchlu zmenu počasia (aj keď von teda veľmi nechodím) pocítila moja pokožka hlavne na rukách a nohách, ktorá je suchšia ako obvykle — a vtedy siaham po mangovom kréme od Kvitok.
    A po rúžoch od Pjur pokukujem už dlhšie, ale zatiaľ som sa ešte nerozhodla, aký odtieň si vyberiem 😅 Všetky sú krásne!

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "14 EASY WAYS HOW TO REDUCE YOUR CARBON FOOTPRINT"

    OdpovědětVymazat
  2. Ako vanok je taky bozi ❤️ Mangovy krem od Kvitok jsem jeste nezkousela, ale urcite vyzkousim, dekuji za doporuceni.

    A presne jak rikas, vsechny odstiny rtenek od Pjur jsou nadherne, take jsem mela velky problem si vybrat 😅

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co