pondělí 23. listopadu 2020

Zeleninová polévka s houbami a černou čočkou

Vegan recepty

Tahle polévka vznikla když jsem přemýšlela jak zúročit houby naložené na kyselo od maminky. Samotné je nejím a začali se mi ve spajziku nějak hromadit :) Jestli máte podobný problém, určitě je můžete takto zúročit. Pokud nakládané houby nevlastníte, můžete dát třeba hlívu a do receptu přidat 1 lžíci ume octa a 1 lžičku jablečného octa. Tím doženete lehce nakyslou chuť, která trochu připomíná kulajdu :) 


SUROVINY (3 porce):

1 menší cibule 70g
1 stroužek česneku
2 mrkve 220g
2 menší brambory 70g
60g okapaných nakládaných hub
60g čočky beluga
zeleninový vývar
100ml rostlinné smetany
1 lžička kurkumy
1 lžička maďarské papriky
1 lžička muškátového oříšku
sůl, řepkový olej

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, mrkev na půl kolečka, brambory na kostičky. Houby slejte a propláchněte vlažnou vodou. Ve středním hrnci rozpalte 1 lžíci řepkového oleje a orestujte cibuli. Přidejte česnek, nechte rozvonět a zasypte nakrájenou mrkví. Ještě chvilku restujte a nakonec přidejte brambory, houby, koření, sůl a zalejte zeleninovým vývarem. Povařte cca 10 minut, zkontrolujte jestli je mrkev dostatečně měkká. Sundejte z plotny, přilejte smetanu, promíchejte a dochuťte solí, cukrem a jablečným octem. Podávejte s jarní cibulkou.

ŽIVINY (1 porce):
129 kcal
protein 9g
sacharidy 19g
tuky 3g
vlaknina 5g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co