sobota 23. ledna 2021

Dýňová bowl s mangem

Dýňová bowl s mangem
 

Tahle bowl podle mě kolegyně Monči je prostě geniální. Má vysoký poměr vlákniny i bílkovin a má absolutně netradiční chuť, která vás hned dostane. Pokud samozřejmě nejste příznivci ovoce v jídle, můžete vyzkoušet bez manga. Ale nic nezkazíte, když si mango jen tak pro jistotu koupíte a pár kostiček připravíte. Smoothie z něj můžete udělat vždycky. Možná vás kombinace chutí překvapí. Stejně jako mě. 


Ingredience (4 porce):
2 střední cibule (170g)
1/2 máslové dýně (550g)
2 balení čočky s kroupami (LIDL)
300 ml bílého suchého vína
100 ml ovesné smetany
200g manga
160g hummusu
1 lžička soli
1 lžička madras kari
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky sušeného zázvoru
dýňový olej
řepkový olej
čerstvý pepř


Dýňová bowl s mangem


Jednu cibuli nakrájejte nadrobno, druhou si zatím odložte stranou. Dýni oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Rozpalte lžíci řepkového oleje ve střením hrnci. Nechte zesklovatět cibuli a přidejte dýni. Ještě chvilku restujte a pak zalejte vývarem. Přidejte sůl, kari, kurkumu, zázvor, špetku pepře a nechte pod pokličkou podusit do změknuti (20 minut). Po uvaření přidejte 100 ml ovesné smetany, 1 lžíci dýňového oleje a důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.


Ječné kroupy s čočkou vyjměte z obalu, promačkejte aby nebyly slepené a dejte do cedníku. Důkladně prolijte horkou vodou a vmíchejte do dýňového pyré. Vezměte druhou cibuli, nakrájejte ji nadrobno a osmažte do zlatova. V mezičase si můžete nakrájet mango.


Na talíř dejte nejprve dýňové "kroupoto", ve středu udělejte důlek a přidejte hummus. I v něm udělejte důlek a přidejte trochu dýňového oleje. Posypte osmaženou cibulkou a mangem.


ŽIVINY (1 porce):
636 kcal
protein 17g
sacharidy 72g
tuky 25g
vláknina 6g




1 komentář:

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co