středa 3. února 2021

Čína se sójovým masem & pórkem

 vegan recepty

Recept, na který mne přivedla moje nejlepší kamarádka Lenka. Občas není jednoduché sladit chutě veganů a masožroutů, ale tenhle recept se osvědčil jako geniální kompromis, který potěší každého :) Recept jsem ještě v závěru doladila kořením, které do číny dávala moje babička, když jsem byla malá. Kdykoliv ji teď vařím, připomene mi dětství :) Vyzkoušejte ji a napište mi, jestli i vám něco připomíná

Ingredience (3 porce)
1 balení sójových kousků (100g)
1 pórek (240g)
180g jasmínové rýže
1 cibule (70g)
1 lžička kari
1 lžička kurkumy
1 lžička papriky
100ml tamari
1 lžíce javorového sirupu
1 lžíce kukuřičného škrobu
zeleninový vývar
řepkový olej
sezamová semínka

Sójové kostky povařte cca 10 minut v zeleninovém vývaru. Slejte, nechte okapat a vystydnout. Mezitím si do misky připravte směs na naložení. Cibuli nadrobno, 1 lžičku kari, kurkumy a papriky, 100ml tamari, 1 lžíci škrobu a javorového sirupu, 5 lžic vody & 3 lžíce řepkového oleje. Dobře promíchejte. Vystydlé sójové kousky dejte do čisté utěrky a vymačkejte z nich všechnu vodu. Nasypte je do směsi a dobře promíchejte. Nechte marinovat minimálně 30 minut, ideálně přes noc.

Rýži uvařte podle návodu (nebo v r
ýžovaru), pórek si nakrájejte na kolečka a dobře propláchněte. Rozehřejte pánev (wok) a směs se sójovým masem dobře opečte (cca 10 min). Pokud máte raději když má čína nějakou omáčku, připravte si do sklenice 1 lžičku škrobu, 40 ml tamari omáčky, 1 lžíci javorového sirupu a 1 lžíci srirachi. Dobře promíchejte, zalijte směs na pánvi a nechte probublat dalších 5 minut. Na poslední minutu přidejte pórek. Podávejte s rýží, posypané sezamovým semínkem.          

ŽIVINY (1 porce):
322 kcal
protein 37g
sacharidy 38g
tuky 1g
vláknina 8g

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co