Velikonoce si nedokážu představit bez "vajíčkové" pomazánky. Tuhle jarní edici tofíčkové pomazánky si zamilujete. Je svěží, plná vitamínů a bohatá na protein.
INGREDIENCE (4 porce)
440g tofu natural
1 menší červená cibule (70g)
10 ředkviček (150g)
4 střední kyselé okurky (85g)
1 jarní cibulka (65g)
svazek kopru (20g)
menší svazek hladkolisté petržele (10g)
6 lžic sojanézy (135g)
2 lžíce plnotučné hořčice (40g)
1 lžíce srirachi (12g)
šťáva z 1 citronu (28ml)
2 lžicky kurkumy (6g)
2 lžičky černé soli (7g)
2 lžíce lahůdkového droždí (10g)
2 lžíce vody (22ml)
čerstvě namletý pepř
Tofu dejte do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte najemno nakrájené oba druhy cibule, ředkvičky, okurky, nasekaný kopr a petržel. Přidejte všechny omáčky, koření a vodu. Promíchejte a nechte uležet. Ochutnejte a dosolte a dopepřete podle potřeby.
Žádné komentáře
Okomentovat