úterý 24. srpna 2021

Cuketovo-ovesné placičky

zeleninové placičky

Cuketových receptů není nikdy dost. Zvlášť těch nenáročných, kdy za vás vše vyřeší mixér a trouba :) Tyhle placičky mám nejraději se šťouchačkama a okurkovým salátem, ale skvělou službu udělají i jako svačina v celozrnné housce, doplněné rajčetem a troškou rukoly. 


SUROVINY (3 porce - 10 placiček):
1 střední cuketa (600g)
1 mrkev (100g)
2 stroužky česneku (15g)
3 lžíce lněného semínka (15g)
1/2 hrnku vody (180ml)
8 brambor (650g)
1 cibule (70g)

Troubu si rozehřejte na 200°C. Začněte tím, že nahrubo pomixujete lněné semínko, slunečnicové semínko a ovesné vločky. Směs si dejte stranou a připravte si zeleninu. Mrkev oloupejte a společně s cuketou nastrouhejte (ideálně v mixeru, ať to máte bez práce :). K mrkvi s cuketou přidejte směs semínek a vloček, prolisujte česnek, přidejte majoránku, 2 lžičky soli, 1/2 hrnku vody a rozmixujte. Ze směsi vytvořte na plechu placičky a dejte je péct na 30 minut. Pokud by se vám těsto zdálo hodně tekuté, můžete ještě přidat vločky a pomixovat.

Brambory oloupejte, nakrájejte a nechte vařit v osolené vodě do změknutí. Pak je slijte, nakrájejte si cibuli a zkaramelizujte na pánvi. Já ji nejprve zesklovatím, pak lehce posolím, lehce zaliju javorovým sirupem, zkaramelizuji a nakonec přidám trochu balsamika glazé. Hotovou cibulku společně vsypte do brambor, hnec přiklopte a pořádně s ním zatřeste. Brambory se promíchají a zároveň se částečně rozmačkají. Podávejte posypané pažitkou nebo lahůdkovou cibulkou, s okurkovým salátem.

zeleninové placičky

ŽIVINY (1 porce):
536 kcal
protein 16g
sacharidy 90g
tuky 12g
vláknina 13g

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co