Kopr je moje oblíbená surovina s letním nádechem. Ráda vzpomínám, jak jsem k jako dítě nasávala jeho vůni u babičky na zahrádce. Takže vždycky, když ho na farmářských trzích zahlédnu, tak neodolám. Ráda z něj dělám kulajdu, nebo tofíčkovou pomazánku ale tento víkend jsem měla namočené fazole, tak jsem vyzkoušela něco nového. Takový boršč wanabe recept :) Ale moc mi chutnal, tak jsem se s vámi rozhodla rozdělit o recept.
INGREDIENCE (4 porce)
1 menší cibule (70g)
hrnek předem namočených bílých fazolí (100g)
3 střední mrkve (300g)
2 střední petržele (180g)
1/2 balení červeného zelí (200g)
50 ml ovesného mléka
svazek kopru (20g)
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
2 lžíce třtinového cukru
zeleninový vývar
pepř, sůl, řepkový olej
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev & petržel nastrouhejte. Na rozpáleném oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nastrouhanou petržel s mrkví a ještě tak 10 minut restujte. Přidejte fazole, zelí, bobkový list, nové koření a vše zalijte zeleninovým vývarem. Dochuťte cukrem a solí a vařte do změknutí (cca 40 minut). Ochutnejte, podle potřeby dochuťte solí, cukrem a jablečným octem a přilejte ovesné mléko. Znovu přiveďte k varu. Nakonec přidejte nasekaný kopr a podávejte :)
Žádné komentáře
Okomentovat