Houbová sezóna je tu ♥ A když nasbíráte košík plný hub, není nic lepšího, než udělat jednoduchou houbovou omáčku. Pokud u vás houby nerostou, nebo vás nebaví je sbírat, můžete omáčku udělat i ze žampionů. Já ji mám nejraději s těstovinou a rukolou, ale věřím, že se najdou i klasici, kteří upřednostní houskový knedlík. Udělejte si to tak, jak to máte rádi :)
INGREDIENCE (3 porce):
200g čerstvých hub (můžou být i žampiony)
190g uzeného tofu
3 stroužky česneku
1 lžička čersvého/sušeného tymiánu
100 ml ovesné smetany
160g kukuřičných těstovin
1 lžíce citronové šťávy
olivový olej, sůl, pepř
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Tofu nakrájejte na drobné kostičky, česnek na drobno. Ve středním hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje. Orestujte houby, pak přidejte česnek s tymiánem a nechte rozvonět. Zalejte smetanou, přidejte tofu a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Podávejte s rukolou :)
Žádné komentáře
Okomentovat