Tyhle noky jsou jako pohlazení během chladných podzimních dnů, které nás co nevidět čekají. Kromě toho, špenát má mnoho vitamínů a minerálních látek. Během jeho konzumace doplňujete železo, sodík, draslík, vápník, fosfor, mangan a hořčík. Noky můžete udělat domácí, ale když si budete chtít ušetřit práci, vegan verzi seženete v Albertu.
SUROVINY (3 porce):
balení noků (400g)
2 hrsti špenátu 30g
2 hrsti sušených hub (30g)
uzené tofu 200g
5 stroužků česneku
sůl, pepř, olivový olej
Sušené houby propláchnete vroucí vodou, dejte do většího hrnku a zalejte tak, aby zůstaly ponořené. Česnek nakrájejte na drobno. Na rozpáleném oleji nechte česnek rozvonět. Přidejte houby vč. nálevu, osolte, opepřete a nechte podusit zhruba 10 minut. V mezičase si uvařte podle návodu noky. K houbám přidejte špenát společně s tofu a nechte lehce prohrát. Do takto připravené omáčky přidejte noky a ještě společně prohřejte. Podávejte s veganským parmezánem.
ŽIVINY (1 porce):
376 kcal
protein 16,31g
sacharidy 0,92g
tuky 10,08g
Tyto 3 kombinace - noky špenát a houby vypadají naprosto super. Když jsem viděla tento recept, okamžitě mi přišla na mysl myšlenka, jak bych ho mohla obohatit. Poslední dobou už nevím, co mám vařit, tak velmi často hledám nové jídla, a teď jsou mé oblíbené recepty s kuřecím masem Napadlo mě, že by bylo skvělé přidat k nokům i kousky kuřecího masa. Těším se, až tento recept vyzkouším 🙂
OdpovědětVymazat