Tyhle noky jsou jako pohlazení během chladných podzimních dnů, které nás co nevidět čekají. Kromě toho, špenát má mnoho vitamínů a minerálních látek. Během jeho konzumace doplňujete železo, sodík, draslík, vápník, fosfor, mangan a hořčík. Noky můžete udělat domácí, ale když si budete chtít ušetřit práci, vegan verzi seženete v Albertu.
SUROVINY (3 porce):
balení noků (400g)
2 hrsti špenátu 30g
2 hrsti sušených hub (30g)
uzené tofu 200g
5 stroužků česneku
sůl, pepř, olivový olej
Sušené houby propláchnete vroucí vodou, dejte do většího hrnku a zalejte tak, aby zůstaly ponořené. Česnek nakrájejte na drobno. Na rozpáleném oleji nechte česnek rozvonět. Přidejte houby vč. nálevu, osolte, opepřete a nechte podusit zhruba 10 minut. V mezičase si uvařte podle návodu noky. K houbám přidejte špenát společně s tofu a nechte lehce prohrát. Do takto připravené omáčky přidejte noky a ještě společně prohřejte. Podávejte s veganským parmezánem.
ŽIVINY (1 porce):
376 kcal
protein 16,31g
sacharidy 0,92g
tuky 10,08g
Žádné komentáře
Okomentovat