INGREDIENCE OMÁČKA & TĚSTOVINY (3 porce):
1/2 cibule (60g)
1/2 cibule (60g)
1 passata (500g)
100ml zeleninového vývaru
koření na rajskou
2 lžíce třtinového cukru
260g těstovin
sůl, olivový olej
Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět na rozpáleném oleji. Zasypte třtinovým cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalejte passatou, přidejte vývar, koření a povařte 10 minut. Nakonec vyjměte pyramidku, rozmixujte a dochuťte solí.
INGREDIENCE FALAFEL (3 porce):
200g suché cizrny namočené přes noc
1 cibule (90g)
3 stroužky česneku
100g petrželové natě
3 polévkové lžíce tahini pasty
1 lžička mletého římského kmínu
200g suché cizrny namočené přes noc
1 cibule (90g)
3 stroužky česneku
100g petrželové natě
3 polévkové lžíce tahini pasty
1 lžička mletého římského kmínu
sůl, pepř
Cizrnu nechte pořádně okapat a pak ji nasypte do mixéru. Přihoďte cibuli, česnek, petržel a tahini. Osolte opepřete, přidejte římský kmín a důkladně rozmixujte. Pak dejte těsto na chvilku do lednice, aby ztuhlo a kuličky drželi lépe pohromadě. Po cca 30 minutách rozehřejte troubu na 190 °C, těsto vyndejte a vytvarujte kuličky. Pečte přibližně 15 minut, poté kuličky otočte a pečte dalších 10 minut dozlatova.
ŽIVINY (1 porce):
716 kcal
protein 30g
sacharidy 118g
tuky 10g
vláknina 14g
Teraz sa snažím si spomenúť, kedy naposledy som robila falafel... A fúha, je to teda už poriadne dávno! 😅 Takže vďaka za tip. A recept vyzerá úžasne!
OdpovědětVymazatSIMPLYBERENICA — INSTAGRAM — NOVÝ ČLÁNOK: Jednoduchá celerová polévka & celerovo-mrkvová pomazánka