neděle 12. dubna 2020

Nalaďte se na jaro

zero waste

Jaro je překrásně roční období. Stromy se probouzí ze zimního spánku, ptáci zpívají & slunce svítí. Naše tělo se pomalu probouzí ze zimního spánku, vrací se nám energie & nadšení. Jaro je prostě takový každoroční nový začátek. Připravila jsem si pro vás pár tipů, jak si ho ještě víc užít.

Pusťte se do jarního úklidu

Váš byt po zimě přímo volá po úklidu. Otevřete okna dokořán, vyvětrejte peřiny & pusťte se do úklidu. Vymeťte pavučiny, protřiďte své věci & vyperte všechno co vám přijde pod ruku :) Po úklidu si budete připadat úplně odlehčení a skvěle naladěni. Ne nadarmo se říká že to co máte v bytě, máte i v hlavě.


zero waste

Projděte svůj šatník

Ať už pracujete se sezónními kapslemi, nebo ne, je dobré na začátku každého období šatník projít a uložit do krabic věci které nebudete potřebovat. Během toho občas pár kousků nakoupím & současně vytřídím a pošlu je dále. Je to skvělá příležitost projít a pořádně vyčistit všechny boty.

Obměňte dekorace v bytě

Obměna dekorací dokáže divy. Vyměňte závěsy, povlečení, povlaky na polštáře nebo drobné dekorační předměty & budete překvapení jak odlišně váš byt může vypadat. Nezapomeňte na květiny, narcisy nebo hyacint k jarním dekoracím rozhodně patří a budou vám dělat radost :)


zero waste

Zasaďte nějakou květinu

Jaro je ideálním obdobím i pro rozšíření vaší bytové zahrádky. Já sama nejsem moc květinové zdatná, moji přátelé se mi léta smáli že umořím každou květinu, ale časem se mi podařilo objevit květiny i pro takové umělce jako jsem já. Mezi ně patří zamioculcas, monstera deliciosa & adansonii, sanseviéra (tchýnin jazyk) nebo filodendron. Aktuálně čekám až mi pustí kořínek schefflera a begonia maculata a těším se až je zasadím.

Udělejte si jarní očistu

Jarní detox neboli očista organizmu by měly být každoroční samozřejmostí. Detoxikace tělo zbavuje škodlivých látek, pocítíte díky ní větší množství energie a posílí vaši imunitu. Článků ohledně detoxikace najdete na internetu nezpočet, můžete si sami vybrat, jakou cestu si zvolíte. Já sama ráda používám "obyčejný" kopřivový čaj v kombinaci s kůrou z ostropestřce. Kopřiva podporuje krvetvorbu, osvěžuje organizmus a má vliv na správnou činnost ledvin & snižuje míru únavy. Ostropestřec se oproti tomu používá na pročištění jater, pomáhá udržovat přirozenou hladinu cukru v krvi a je významný pro správnou srdeční činnost & obranyschopnost organizmu.


zero waste

Zero waste výzva

Vyzkoušejte v rámci nových začátků nové zvyky a zkuste zařadit alespoň nějaké zero-waste zvyky do svého běžného života. Možná si je zamilujete a zjistíte, že díky nim ušetříte i nějakou tu korunu. Pokud jste úplní zero-waste začátečníci, můžete začít třeba tím, že přestanete kupovat balenou vodu, přestanete používat jednorázové pytlíky nebo nakoupíte v bezobalovém obchodě. Někdy stačí i málo. Ale pokud by jste chtěli vzít výzvu pořádně do rukou, doporučuji nainstalovat aplikaci Zero waste výzva

Doufám že vás moje tipy inspirovaly a zajímá mne jak trávíte jaro vy. Máte i vy nějaké tipy na krásnější dny? Napište je do komentářů.



Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co