Tyhle pomazánky z vás udělají hvězdu i na party plné masožroutů :) Veganská vajíčková, klasický hummus & pomazánka ze sušených rajčat. Všechny jsou chuťově výjimečné, super zdravé a výživné. A je dost možné, že až je vyzkoušíte, budete muset hned druhý den udělat další várku. Potvrzuje to 10 z 10 kolegyň v ALBI :)
- Veganská vajíčková pomazánka -
(2 poctivé porce)
(
180g lahůdkového tofu (Lidl)
100 ml sojanéza
1 jarní cibulka
1 lžička černý soli
1 lžíce lahůdkového droždí
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička hořčice
pepř dle chuti
Tofu dejte do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte najemno nakrájenou cibulku, kurkumu, černou sůl, lahůdkové droždí, hořčici, pepř a majonézu. Promíchejte a nechte uležet. Nejlépe chutná druhý den, posypané bylinkami :)
Pro obměnu můžete použít uzené tofu.
Pro obměnu můžete použít uzené tofu.
ŽIVINY (1 porce):
278 kcal
protein 13,9g
sacharidy 5g
tuky 22,5g
- Pomazánka ze sušených rajčat -
(2 poctivé porce)
160g sušených rajčat
cca 20ml vody
Nasypte slunečnicová semínka do mixéru a pomixujte je. Záleží na vás, jestli budete chtít pomazánku zcela krémovou, nebo i s kousky. Přidejte rajčata a pomixujte je společně se semínky. Nenechávejte je okapat od oleje, nemusíte pak přidávat žádný extra. Pomixujte, přidejte vodu a znovu pomixujte.
Pro obměnu můžete přidat i lístky bazalky.
ŽIVINY (1 porce):
680 kcal
protein 22,4g
sacharidy 45g
tuky 44,2g
- Klasický hummus -
(2 poctivé porce)
1 konzerva cizrny (400g)
2 stroužky česneku (cca 10g)
5 lžic olivového oleje
1 lžička římského kmínu
šťáva z 1 citronu
sůl, pepř dle chuti
Všechny ingredience vložte do kuchyňského robota, zalijte 2 lžícemi vody a mixujte do hladka. Čím výkonnější robot, tím jemnější hummus získáte. Takto snadné to je :)
Pro obměnu můžete do mixéru přidat pečenou papriku.
Pro obměnu můžete do mixéru přidat pečenou papriku.
ŽIVINY (1 porce):
365 kcal
protein 12,9g
sacharidy 20,3g
tuky 23,8g
Pokud podle mě budete vařit , označte prosím na instagramu můj profil @frolibek , ať můžu mít radost z toho že vás recepty baví : )
Žádné komentáře
Okomentovat