neděle 24. dubna 2022

Hrstková polévka

 

Často dělám to, že si fazole namáčím dopředu, i když zrovna nevím co z nich budu vařit. Když je pak uvařím, použiju je třeba do quesadilly, někdy je přidám do bowl třeba s quinoou & tofu, nebo z nich udělám fazolový hummus. Nakonec jich ale skoro vždycky pár zbyde a tahle polévka mě vždycky zachrání. Je hutná, jako hlavní jídlo, plná proteinů z luštěnin & vlákniny. Trochu chilli jí určitě taky neublíží, pokud máte rádi :)

SUROVINY (2 porce):
1 menší cibule (60 g)
2 menší mrkve (90 g)
1 brambora (70 g)
50 g hnědé čočky
50 g půleného žlutého hrachu
50 g pohankových krup
80 g fazolí - předem uvařených
500 ml zeleninového vývaru (strana XY)
1 lžička soli
1 lžíce řepkového oleje

Cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kolečka a bramboru na čtvrečky. Čočku a kroupy důkladně propláchněte. Ve středním hrnci si rozpalte řepkový olej a orestujte cibuli. Přihoďte mrkev a ještě chvilku restujte. Přidejte bramboru, zeleninový vývar, kroupy, všechny okapané luštěniny a sůl. Vařte vše doměkka, cca 40 minut. Podávejte posypané čerstvými nebo sušenými bylinkami. 

ŽIVINY (1 porce):
318,9 kcal
bílkoviny 15,2 g
sacharidy 45,1 g
tuky 3,9 g
vláknina 14,4 g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co