pondělí 6. června 2022

Marocká Harira


Marocká harira je jedna z mých nejoblíbenějších polévek v polévkárně v Karlíně. Bylo tedy jasné, že ji dříve nebo později budu muset vyzkoušet doma. Tato polévka je velmi vydatná a hodí se do chladného počasí. Když použijete konzervovanou cizrnu, uvaříte ji za cca 30 minut.

SUROVINY (4 porce):

1 střední cibule (cca 100g)
2 stonky řapíkatého celeru (cca 100g)
2 střední mrkve (cca 160g)
1 konzerva cizrny (400g)
400 ml zeleninového vývaru
1 lžička římského kmínu
1 lžička papriky
1 lžíce šťávy z citronu
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř & cukr dle chuti


POSTUP: 

Všechnu zeleninu pokrájejte na kostičky a cizrnu slijte a propláchněte. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a pak přidejte mrkev a celer. Po orestování základu přidejte koření, zalejte vývarem, osolte, opepřete a povařte.

Po 15ti minutách přidejte ciznu, čočku a sekaná rajčata. Povařte dalších 10 minut a dochuťe citronem, solí a cukrem.

ŽIVINY (1 porce):
309 kcal
protein 15,3g
sacharidy 54,9g
tuky 5,7g


2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Marocká harira jako recept vypadá opravdu fantasticky! Miluji, jak je tato polévka plná chuti a zdravých ingrediencí. Když ji vařím, vždycky přidám pár pálivých papriček pro lepší chuť. Chci vyzkoušet, jak pálivost ovlivní celkovou chuť jídla. Jaké máte tipy na dochucení hariry? Ráda se inspiruji novými nápady! :)

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co