čtvrtek 31. října 2019

Marocká Harira

vegan recepty

Marocká harira je jedna z mých nejoblíbenějších polévek v polévkárně v Karlíně. Bylo tedy jasné, že ji dříve nebo později budu muset vyzkoušet doma. Tato polévka je velmi vydatná a hodí se do chladného počasí. Když použijete konzervovanou cizrnu, uvaříte ji za cca 30 minut.

SUROVINY (4 porce):

1 střední cibule (cca 100g)
2 stonky řapíkatého celeru (cca 100g)
2 střední mrkve (cca 160g)
1 konzerva cizrny (400g)
400 ml zeleninového vývaru
1 lžička římského kmínu
1 lžička papriky
1 lžíce šťávy z citronu
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř & cukr dle chuti


POSTUP: 

Všechnu zeleninu pokrájejte na kostičky a cizrnu slijte a propláchněte. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a pak přidejte mrkev a celer. Po orestování základu přidejte koření, zalejte vývarem, osolte, opepřete a povařte.

Po 15ti minutách přidejte ciznu, čočku a sekaná rajčata. Povařte dalších 10 minut a dochuťe citronem, solí a cukrem.

ŽIVINY (1 porce):
309 kcal
protein 15,3g
sacharidy 54,9g
tuky 5,7g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co