Tento sýr prostě musíte ochutnat. Je jemný, krémový a bez podivných ingrediencí. Je velmi chutný teplý i studený, pečený i nepečený. Pečený se dá i krájet na plátky, nepečený je spíš jako krémový sýr.
SUROVINY:
(2 poctivé porce)
(
200g kešu oříšků
(namočených 8 hod dopředu)
2 a 1/2 lžíce rýžového octa
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička soli
Namočené kešu slejte, propláchněte a nasypte do mixéru. Přidejte všechny ingredience kromě tymiánu. Rozmixujte dohladka, kdyby se vám směs zdála málo propojená, přidejte ještě trochu vody. Nakonec do směsi vmíchejte tymián.
A teď máte dvě možnosti. Buď dejte sýr na 20 min vychladit do lednice, nebo jej upečte v troubě na 160C. Stačí 25 minut, ale pokud budete chtít konzistenci vhodnou ke krájení, nechte 35 min. Obě varianty jsou skvělé :)
ŽIVINY (1 porce):
663 kcal
protein 18,4g
sacharidy 37,5g
tuky 46,8g
Žádné komentáře
Okomentovat