středa 6. listopadu 2019

Veganský sýr s tymiánem

vegan recepty

Tento sýr prostě musíte ochutnat. Je jemný, krémový a bez podivných ingrediencí. Je velmi chutný teplý i studený, pečený i nepečený. Pečený se dá i krájet na plátky, nepečený je spíš jako krémový sýr.

SUROVINY:
(2 poctivé porce)

(namočených 8 hod dopředu)
3 stroužky česneku (cca 20g)
2 a 1/2 lžíce rýžového octa
lžíce vegan worchestru
lžíce citronové šťávy
lžíce vody
1 lžička soli
1 lžička čerstvého tymiánu + pár větviček na ozdobu

vegan recepty

Namočené kešu slejte, propláchněte a nasypte do mixéru. Přidejte všechny ingredience kromě tymiánu. Rozmixujte dohladka, kdyby se vám směs zdála málo propojená, přidejte ještě trochu vody. Nakonec do směsi vmíchejte tymián. 

 A teď máte dvě možnosti. Buď dejte sýr na 20 min vychladit do lednice, nebo jej upečte v troubě na 160C. Stačí 25 minut, ale pokud budete chtít konzistenci vhodnou ke krájení, nechte 35 min. Obě varianty jsou skvělé :)


ŽIVINY (1 porce):
663 kcal
protein 18,4g
sacharidy 37,5g
tuky 46,8g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co