neděle 15. března 2020

Zeleninová polévka s římským kmínem

vegan recepty

Řapíkatému celeru jsem přicházela poměrně dlouho na chuť, ale díky této polévce jsem si ho zamilovala. Kombinace s kořenovou zeleninou a římským kmínem celeru prostě sluší.

SUROVINY (3 porce):
2 menší cibule
2 mrkve
1 menší petržel
3 stonky řapíkatého celeru
zeleninový vývar
1/2 lžičky římský kmín
špetku mletého anýzu
sůl, pepř, řepkový olej
1/2 citronu

Mrkev & petržel nakrájejte na podélné kousky, cibuli na kostičky a celer na plátky. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli, mrkev a petrželku, dokud nezezlátnou. Přidejte řapíkatý celer a ještě chvíli opékejte. Přimíchejte koření, sůl, prohřejte a zalejte zeleninovým vývarem. Přidejte čočku a povařte cca 15 min, do změknutí. Nakonec dochuťte šťávou z citronu.

ŽIVINY (1 porce):
187 kcal
protein 9g
sacharidy 22,8g
tuky 5,7g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co