Tyhle špagety mi často vaří moje nejlepší kamarádka Lenka. Inspirovaly jsme se v Kavárně & restauraci Palmovka a doplnily recept o tofu a rukolu. Je to vý-bordelné a je to rozhodně jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
SUROVINY (4 porce):
balení špaget (500g)
sušená rajčata 200g
zelené olivy 100g
černé olivy 100g
tofu 200g
rukola 100g
5 stroužků česneku
sůl, pepř, olivový olej
Špagety dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek nakrájejte nadrobno, rajčata na větší kousky a olivy na kolečka. Na kapce oleje orestujte na kostičky nakrájené tofu. Odložte do misky. Na stejné pánvi znovu rozpalte olej (olejem nešetřte) a orestujte česnek - opatrně, nesmí se připálit, jinak by zhořkl. Po chvilce přihoďte rajčata a olivy a nechte prohřát. Přidejte špagety, osolte, opepřete a ještě společně prohřejte. Servírujte posypané tofu a rukolou.
Žádné komentáře
Okomentovat