středa 11. prosince 2019

Špagety se sušenými rajčaty

vegan recepty

Tyhle špagety mi často vaří moje nejlepší kamarádka Lenka. Inspirovaly jsme se v Kavárně & restauraci Palmovka a doplnily recept o tofu a rukolu. Je to vý-bordelné a je to rozhodně jedno z mých nejoblíbenějších jídel.

SUROVINY (4 porce):
tofu 200g
rukola 100g
5 stroužků česneku
sůl, pepř, olivový olej


Špagety dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek nakrájejte nadrobno, rajčata na větší kousky a olivy na kolečka. Na kapce oleje orestujte na kostičky nakrájené tofu. Odložte do misky. Na stejné pánvi znovu rozpalte olej (olejem nešetřte) a orestujte česnek - opatrně, nesmí se připálit, jinak by zhořkl. Po chvilce přihoďte rajčata a olivy a nechte prohřát. Přidejte špagety, osolte, opepřete a ještě společně prohřejte. Servírujte posypané tofu a rukolou.

ŽIVINY (1 porce):
380 kcal
protein 12,5g
sacharidy 49,9g
tuky 14,1g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co