úterý 29. října 2019

Žampiony po burgundsku

vegan recepty

Kdo by neznal slavné beef bourguignon podle Julie Child? Tuto veganskou verzi s květákovo-bramborovou kaší si rychle oblíbíte a zařadíte do svého jídelníčku. A nemusíte se s ní trápit 2 hodiny, bude stačit 30 minut :)

SUROVINY (2 porce):

1 menší cibule (cca 80g)
2 stroužky česneku (cca 10g)
2 stonky řapíkatého celeru (cca 60g)
2 střední mrkve (cca 130g)
12 žampionů (cca 180g)
1/2 květáku (cca 300g)
4 střední brambory (cca 500g)
3/4 lžíce tamari
2 lžičky protlaku
3/4 lžičky tymiánu
1/2 lžičky sušeného česneku
80ml zeleninového vývaru
lžička hrašky
1 lžíce olivového oleje
sůl, cukr dle chuti

Všechnu zeleninu nakrájejte. Cibuli na kostičky, česnek, celer, mrkev a žampiony na plátky. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli společně s česnekem. Po chvilce přidejte houby a osmahněte je. Houby zalijte vínem a povařte 2 minuty, aby se vypařil alkohol. Nyní přidejte mrkev, celer, protlak, sojovku, koření i zeleninový vývar a vše společně vařte 15 minut. Hrašku si zamíchejte v 20ml studené vody a přilejte do hrnce. Povařte dalších 10 min. 

Na kaši povařte brambory společně s květákem, po uvaření je rozmačkejte, zalijte smetanou, osolte a ocukřete podle chuti. 

ŽIVINY (1 porce):
430 kcal
protein 11,4g
sacharidy 57,3g
tuky 15,9g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co