neděle 23. února 2020

Úklid podle Konmari metody

zbavte se nepořádku

Marie Kondo a její metoda jak uklidit svůj byt (a život) je čím dál tím populárnější. Metoda je specifická v třídění věcí po kategoriích, nikoliv po místnostech, jak je obvykle zvykem. Takže pokud jste milovníky minimalismu, nebo jen toužíte po uklizeném domovu bez zbytečností, zamilujete si ji.

Já jsem se ke Konmari metodě dostala po uvědomění, že náš byt praská ve švech a vlastně pořád jen přenáším věci z místa na místo. Trávila jsem hodiny a hodiny času organizováním svých věcí, tříděním, úklidem atd. Vždycky když jsem dokončila jednu místnost, zabordelila jsem jinou.

Začala jsem se hodně zajímat o minimalismus a bylo jasné, že dřív nebo později si koupím knihu od Marie Kondo. Když jsem se konečně odhodlala, změnilo se všechno :). Nepřeháněla jsem to - hodně lidí zvládne nepořádek během víkendu - já jsem se s ním pasovala zhruba měsíc. Vytvořila jsem si checklist a šla položku po položce.

zbavte se nepořádku

zbavte se nepořádku

Kromě krásně uklizeného a zorganizovaného bytu mi metoda dala ještě něco. Když nakupuji, mnohem víc přemýšlím jestli danou věc skutečně potřebuji a jestli mi bude dlouhodobě dělat radost. Už nekupuji zbytečnosti a zbývá mi i mnohem víc peněz.

zbavte se nepořádku


Pokud cítíte, že by vám to mohlo také něco přinést, kupte knihu nebo si poslechněte její EN audio verzi na youtube. Vytiskněte checklist a pusťte se do toho.


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co