Občas mě přepadne chuť na něco klasického. Něco tak klasického, jako je třeba guláš. A tenhle hlívový je trefa do černého. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, protože hlíva změkne mnohem rychleji než hovězí. Kromě toho, kdo může pohlédnout do těchto krásných očí a pak si s klidem dát hovězí?
INGREDIENCE ( 2 porce)
230 g cibule
300g hlívy
2 menší stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
200ml zeleninového vývaru
2 lžíce řepkového oleje
sůl, pepř
Hlívu omyjte a nakrájejte ji na menší kousky společně s cibulí. Cibuli na rostlinném osmahněte dozlatova. Přidejte hlívu, papriku, kmín, římský kmín, rajský protlak, prolisovaný česnek, sůl a trochu vývaru. Poduste pod pokličkou. Jakmile se voda vyvaří a hlíva se začne lehce přichytávat, dolijeme opět trochu vývaru. Dolévání vody opakujeme, dokud hlíva nezměkne. Nakonec dochutíme majoránkou a můžeme znovu osolit a opepřit. Podávejte s vegan těstovinami. Nebo třeba s chlebem, jak to máte raději.
ŽIVINY (1 porce vč. 130 g těstovin):
559 kcal
protein 23,7g
sacharidy 107,4g
Žádné komentáře
Okomentovat