sobota 9. října 2021

Podzimně krásná

péče o pleť na podzim


Podzim je jedno z mých nejoblíbenějších období. Sice je venku zima a mnohem častěji prší, ale to beru jako skvělou příležitost zapálit svíčku, uvařit si čaj, zabalit se do deky a začíst se do knihy. Minulý víkend už jsem zalovila v krabicích a vytáhla svou podzimní kapsli. Během týdne jsem pak zjistila, že jak se ochladilo, popraskaly mi rty a pleť ztratila pružnost. Není se čemu divit, podzimní vzduch je nejen chladnější, ale i sušší a je potřeba mu uzpůsobit ranní i večerní rutinu. 


Pleť v chladnějším období ocení nejvíce hydrataci a exfoliaci. Kromě hydratačního krému přidejte do rutiny i sérum a párkrát týdně hydratační masku. Suchý vzduch vede ke ztrátě vlhkosti, což vede ke vzniku suchých a loupajících se míst. Proto je důležitá pravidelná exfoliace, která předchází šupinkování pleti. Nezapomínejte ani na SPF, které je štítem proti stárnutí pleti.

péče o pleť na podzim

Jedna z nejlepších věcí, kterou si na podzim můžeme užívat je rozhodně wellness. Ať už si napustíte vanu, do které vhodíte koupelovou bombu, dáte si horkou sprchu s voňavým mýdlem, nebo jen zapálíte svíčku a pořádně očistíte pleť a dopřejete scrub svým rtům. Když k tomu použijete kosmetiku, která voní jako podzim, užijete si to ještě více. 
podzimní péče o pleť

Péče o rty je na podzim a v zimně nesmírně důležitá. Chvilku přestanete mazat a rty začnou praskat, loupat se a to není nic příjemného. Já letos plně frčím na Cruelty free vegan balzámech CRAZY RUMORS, které mají vůně pro každou příležitost. Moc jsem si oblíbila i tónovací balzám, který rty hezky zvýrazní, ale zároveň hydratuje. Tónovací balzám budete mít možnost vyhrát v instagramové soutěži, která poběží v nejbližších dnech - sledujte stories, ať vám nic neunikne :) 
podzimní péče o rty

Po péči o rty musím samozřejmě zmínit péči o ruce, která je na podzim také moc důležitá. Pravidelná hydratace vám zajistí, že ruce budete mít stále jemné, krásné a příjemné na dotyk. Já mám krémů na ruce hned několik. Jeden s sebou nosím v batůžku, jeden mám na nočním stolku, ale nejčastěji používám ten, který mám položený na pracovním stole. Nejdůležitější je najít vůni a konzistenci, která vás baví ♥
podzimní péče o pleť

Všechny produkty, které v článku zmiňuji jsou VEGAN a mají certifikaci cruelty free, nebo se jedná o lokální produkty (jako ALMARA soap nebo Havlíkova apotéka) a daným společnostem jsem se rozhodla věřit, že na zvířatech netestují.  

Máte nějaký podzimní beauty hack, na který jsem zapomněla? Dejte mi vědět v komentáři. 

Krásný den a ještě krásnější podzim ♥


photo credit: Alexandra Hrašková @sankohrasko

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co