středa 11. března 2020

Vegan burger

vegan recepty

Burgery miluju. A když jsem s holkama v Belzepubu ochutnala burger s Beyond meat, byla jsem naprosto unešená. Burger prostě může chutnat skvěle i bez klasického masa a sýrů. Beyond je bohužel stále hodně drahý (199,- za 2 kousky), ale veganské mleté v Lidlu stojí 79,-za 275g. A burgery z něj chutnají famózně. To za pokus stojí, ne? 😊

vegan recepty

SUROVINY (2 burgery):
275g veganského mletého z Lidlu
2 bulky od Antonína/z Rohlíku
veganský sýr
sojanéza
kečup
barbecue omáčka
salát
sůl, pepř

Rozehřejte troubu na 180°C. Veganské mleté lehce osolte (je solené již samo o sobě) a opepřete. Vytvořte z něj dvě kuličky, ty na připraveném plechu roztlačte do placiček. Dejte péct na 20 min. Mezitím si připravte salát (případně další zeleninu, kterou máte v burgeru rádi), sojanézu rozmíchejte s kečupem a barbecue (poměr sojanézy bude 2:1:1) a bulku rozřízněte vejpůl. Nakonec nakrájejte plátky sýra, kterými na poslední 2 minuty pečení pokladete burgery. Pokud máte rádi rozpečenou housku, doporučuju ji přidat společně se sýrem na poslední minuty do trouby. Po vyndání obě strany housky pomažte dipem, a naplňte masem a salátem.

 Dejte mi vědět jak chutnají vegan burgery vám :)

vegan recepty

ŽIVINY (1 porce):
770 kcal
protein 35,3g
sacharidy 61,9g
tuky 41,3g

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co