čtvrtek 21. listopadu 2019

Květákové kari

vegan recepty

Jedno z nejoblíbenějších podzimních jídel. Skládá se ze samých skvělých věcí a báječně prohřeje během deštivých podzimních dní. A u tohoto receptu rozhodně platí Babicův tríček, takže když nemáte mrkev, dejte tam třeba dýni nebo batáty atd.

SUROVINY (3 porce):
1 menší květák (290g)
1 cibule (50g)
2 stroužky česneku
2 mrkve (190g)
1 plechovka kokosového mléka
1 hrst zeleného hrášku (30g)
2 hrsti listového špenátu (30g)
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumy
240g rýže
1 lžíce olivového oleje
zeleninový vývar, sůl

Rýži dejte vařit podle návodu na obalu (přiznám se, že já bez rýžovaru už ani ránu:). Všechnu zeleninu nakrájejte na menší kousky. Na rozpáleném oleji zesklovaťte cibuli, přidejte rozmačkaný česnek, nechte rozvonět. Pak přimíchejte kari pastu a nechte ji rozpustit.

Do hrnce přidejte mrkev, římský kmín a kurkumu a ještě chvilku restujte. Přihoďte květák rozebraný na růžičky, cizrnu, kokosové mléko, osolte a zalijte vývarem (cca 200ml). Přikrejte poklicí a nechte probublávat na mírném plameni do změknutí zeleniny (zhruba 20 min).

Ke konci vaření přidejte hrášek a špenát a nechte krátce probublat. Podle potřeby dochuťte solí nebo srirachou. Podávejte s uvařenou rýží.

ŽIVINY (1 porce):
496 kcal
protein 9,2g
sacharidy 45,7g
tuky 29,4g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co