sobota 30. října 2021

Boloňské špagety

vegan recepty

Tyhle špagety nikdy nezklamou. Ať už potřebujete rychlou večeři, nebo čekáte návštěvu, boloňské potěší vždycky. Fun fact, který jistě překvapí vaše hosty - ačkoliv jsou špagety bolognese známé po celém světě, v Itálii si je nedáte. Tento recept totiž standartně nazývají ragú a jen málokdy ho podávají s těstovinami. No kdo by to byl řekl, že? 

SUROVINY (4 porce):
400g těstovin (vegan verze)
300g uvařené čočky (může být i z konzervy)
2 střední mrkve (150g)
1 střední cibule (70g)
1 stroužek česneku (5g)
2 lžičky rajského protlaku
1 lžička javorového sirupu
1/4 lžičky kajenského pepře
1/2 lžičky chilli
1 lžička oregana
1 lžíce olivového oleje
pepř, sůl podle chuti

Pokud nemáte čočku z konzervy, dejte si ji uvařit jako první. Čocku Beluga nemusíte namáčet. Vaří se v neosolené vodě zhruba 25 minut. Mezitím si mrkev, cibuli & česnek nakrájejte na drobné kostičky. Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli, přihoďte mrkev, orestujte a nakonec nechte rozvonět česnek. Přidejte uvařenou čočku, konzervu rajčat, rajský protlak, sirup, koření a osolte. Společně provařte 10 minut. Špagety dejte vařit podle instrukcí na obalu. Podávejte s bazalkou a veganským parmezánem.



Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co