neděle 7. listopadu 2021

Jak si užít podzim naplno

Podzim je nádherné období. Miluju jen tak stát v parku a sledovat, jak listí pomalu padá ze stromů. A stejně miluju pocit chladu, který mi obarví tváře a osvěží mě. Každý den se těším, až přijdu domů, zabalím se do deky, uvařím čaj a zapálím svíčku.


A protože jsem rozený podzimo-milec :), připravila jsem si pro vás pár tipů, jak si podzim užít naplno. 

K sychravému počasí neodmyslitelně patří horký šálek čaje. Dřív jsem byla úplný závislák na černém čaji s medem a citrónem. Postupem času jsem přišla na to, že je dobré občas experimentovat a zkoušet nové chuti. Nakonec jsem přišla na to, že nejraději mám čaje bylinné a neslazené. A podzim je přímo ideální období ke zkoušení nových chutí. Inspirujte se, a pusťte se do toho :) 

1. Štěstí je být ženou  --  2. Čaj štěstí  --  3. Konvička RIKLIG  --  4. Hrnek GLADELIG  --  5. Žít v harmonii  --  6. Bylinná poznávací sada Sonnentor

Po posunu času často chodíme domů už po tmě a nejsme úplně v náladě podnikat něco velkého. Ale díky knihám můžeme prožívat velká dobrodružství i z pohodlí svého křesla. Já mám momentálně rozečtenou knihu Lepší šatník Lepší svět, kterou vydala Nila a půjčila mi ji úžasná fotografka Alex. Až ji dočtu, chystám se na Svědectví o životě v KDLR. I přesto, že čekám že kniha bude maximálně zajímavá, neočekávám žádné lehké čtení. I proto mám pak na seznamu knihu How to be like Italian na odlehčení :) Můj seznam pokračuje knihou doporučenou od Áji - V zajetí zimy a novou knihou od Patrika Hartla (a teď přijde ta ostuda - zatím jsem od něj nečetla nic, takže jsem moc zvědavá:) Na jaké knihy se chystáte vy? Napište mi další tipy do komentářů, ráda se inspiruji :) 


1. Lepší šatník Lepší svět - NILA. --  2. V zajetí zimy - Naomi Novik  --  3. Svědectví o životě v KLDR - Nina Špitálníková  4.  15 roků lásky - Patrik Hartl  --  5. How to be Italian - Maria Pasquale

Abychom neseděli pořád doma, je potřeba si občas naplánovat nějakou pěknou procházku. Ideálně s nějakým cílem, který vás pak pěkně zahřeje. Můžete si naplánovat cestu do své oblíbené kavárny, nebo třeba do galerie. V Galerii hlavního města Prahy aktuálně probíhá výstava fotografií Fridy Kahlo, ve Veletržním paláci do 21.11. ještě stihnete Moskevskou gotiku od Pivovarova

Na víkendy můžete plánovat i větší výlety a mám pro vás pár tipů, které vás absolutně dostanou. Nedaleko Strakonic se nachází zámek Blatná, v jehož parku se můžete poměrně zblízka seznámit s daňky. Nebo si můžete naplánovat výlet do zámeckého skleníku Lednice. Jedná se o nejstarší skleník v Evropě a rozhodně stojí za to ho vidět. Určitě nesmím zapomenout zmínit brněnský architektonický skvost - Vilu Tugendhat. S kamarádkou se tam chystáme už několik let a stále jsme to neuskutečnily. Můj poslední a nejzásadnější tip patří Farmě naděje. Ať už potřebujete nabít pozitivní energií, nebo vám chybí pomazlení a inspirace, napište jim, domluvte se a vyražte. Vstupné se tam neplatí, ale uvidíte sami, že až budete odjíždět, rádi přispějete na jejich transparentní účet. 

A po příjemném výletování nebo dni stráveném venku není nic příjemnějšího, než nastartovat projektor a pustit si old school romantický film. Pár svých oblíbených jsem našla na Netflixu, takže pokud jste neviděli, vřele doporučuju. A pokud jste viděli, tak určitě víte, a rádi se k nim vrátíte :) 

Pevně věřím, že s těmito tipy vás rozhodně nečeká zachmuřený podzim. A kdyby na vás padal splín, zavolejte přátelům, uvařte si kotel svařáku a pusťte se do hraní deskovek. To vás zaručeně rozveselí. 


photo credits: Alexandra Hrašková

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co