pátek 15. listopadu 2019

Nejlepší přírodní polévkové koření

Pokud čtete všechny etikety a záleží vám na tom, aby vaše jídla byla zdravá, určitě se vyhýbáte kupovaným vývarům plným glutamátů a éček. Pokud vám nevadí věnovat trochu času navíc, tento recept je přesně pro vás. Naše rodinné polévkové koření dodá i té nejobyčejnější polévce skvělou chuť – to musíte vyzkoušet 😊 Recept na sušenou zeleninu, který mám od nevlastního táty, je opravdový poklad. Táta je mistr ve zkoumání a kombinování chutí, a tato sušená zelenina je dokonalou náhradou za kupované sypané vývary

POLÉVKOVÉ KOŘENÍ
(1 sklenice 200 ml)

50 g česneku
50 g feferonek
50 g libečku
50 g soli


Všechny ingredience namelte, smíchejte a uložte do sklenice. Vydrží několik měsíců.

SUŠENÁ ZELENINA
(1 sklenice 300 ml)

3 mrkve (260 g)
kousek celeru (100 g)
2 stonky řapíkatého celeru (100 g)
1 kořen petržele (80 g)
2 větší cibule (180 g)
2 hrsti hladkolisté petržele (60 g)
2 stroužky česneku (10 g)

Mrkev, celer a kořen petržele důkladně omyjte a společně s česnekem nahrubo nastrouhejte. Řapíkatý celer s cibulí nakrájejte nadrobno a petržel nahrubo. Takto připravenou zeleninu po jednotlivých druzích rozprostřete na síto sušičky. Každá zelenina se suší jinou dobu, třeba hladkolistou petržel budete mít hotovou jako první. Sušte dokud zelenina nezačne šustit a při rozlomení vydá zvuk křupnutí. Nastrouhanou zeleninu budete sušit několik hodin - mrkev a kořenovou petržel cca 3 hodiny, celer 4 hodiny a cibuli 7 hodin. Pokud chcete zeleninovou směs najemno, po vysušení ještě rozmixujte. Skladujte v uzavíratelné sklenici, vydrží několik měsíců.



Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co