neděle 8. března 2020

Cruelty-free dekorativní kosmetika


Musím říct, že výběr cruelty free kosmetiky mi dal zpočátku pěkně zabrat. Není vůbec jednoduché se zorientovat, když tolik společností používá vlastní cruelty-free loga. Několikrát se mi stalo, že jsem si koupila výrobek a pak zjistila, že u něj žádná garance netestovanosti neexistuje, nebo dokonce produkty prodává v Číne (Čína testování kosmetiky na zvířatech vyžaduje zákonem). Tahle jsem se spálila například u Yves Rocher, jejichž firemní politika je navenek hodně EKO a produkty se tváří jako netestované, ale certifikát netestovanosti jim byl v minulosti právě kvůli vývozu do Číny odebrán.

Jedinou zárukou netestovanosti je tedy HCS - Humánní kosmetický standard. Produkty poznáte podle loga skákajícího králíčka na obalu. To, že zákon u nás testování na zvířatech nijak výrazně neomezuje má na svém instagramu krásně vysvětleno @crueltyfree.cz. Její účet rozhodně doporučuji i na celkový přehled produktů, které HCS mají, nebo konkrétní informace co se testuje a jak.

Já jsem si z dekorativní kosmetiky nejvíce oblíbila Newyorskou kosmetiku MILK, kterou u nás prodává SEPHORA, značku Jordana z Los Angeles a PS od Irského Primarku. Ráda bych s vámi sdílela svoje nejoblíbenější produkty, bez kterých se moje makeup taštička neobejde :)
Skvělé certifikované produkty ale najdete i v Bodyshopu, u BH cosmetics, Covergirl nebo překvapivě v TOPSHOPU. Ať už se rozhodnete pro jakékoliv produkty s HCS, můžete na sebe být právem pyšní, protože utrpení zvířat za krásnější řasy nebo červenější rty rozhodně nestojí.


Seznam cruelty free firem zaměřených na dekorativní kosmetiku dostupných v ČR. Jako cruelty free uznávám pouze firmy s certifikátem HCS, který je jedinou mezinárodní zárukou netestovanosti. Bližší informace o HCS najdete tady.






LILI LOLO (UK)

MARKS & SPENCER (UK)

MILANI (IT)


MILK (US)



TOP SHOP (UK)

Zapomněla jsem ještě na nějakou skvělou cruelty free značku?
Dejte mi o ní vědět v komentářích :) 


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co