středa 4. března 2020

Maďarský perkelt

vegan recepty

Jedna z výhod mezinárodní domácnosti je to, že se můžete naučit originální recepty jiných kuchyní. A moje báječná spolubydlící Adrienn je opravdu skvělá kuchařka. Takže když na naší pravidelné čtvteční večeři uvařila veganský perkelt, musela jsem si hned vzít recept. Maďaři perkelt tradičně podávají s chlebem, nebo tarhoňou. Adrieen nám ho udělala se šťouchaným bramborem a tahle kombinace mě prostě baví.

SUROVINY (3 porce):
9 středních brambor (600g)
3 cibule (160g)
konzerva loupaných rajčat (400ml)
žampiony (180g)
1 zelená paprika (60g)
mražený hrášek (90g)
200g tofu
2 lžičky maďarské papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
špetka majoránky
špetka mletého koriandru
zeleninový vývar
rostlinné máslo (10g)
čerstvá petržel
pepř, sůl
řepkový olej

Brambory oloupejte a dejte vařit. Cibuli nakrájejte nadrobno a 2/3 nechte dorůžova osmažit na rozpáleném oleji (na menším ohni, za stálého míchání). Mezitím si nakrájejte žampiony a papriku na plátky, tofu na kostičky. Když je cibule narůžovělá, sundejte hrnec z plotny a přimíchejte veškeré koření. Dobře promíchejte. Přidejte loupaná rajčata, zalejte zeleninovým vývarem a osolte. Přiveďte je k varu a povařte cca 5 minut. Přimíchejte žampiony a papriku a povařte dalších 10 minut. Nakonec přidejte hrášek, tofu a smetanu. Přiveďte znovu k varu.

Zbytek cibule osmahněte na pánvi dozlatova. Nakonec na pánev přidejte špetku cukru a soli a ještě chvilku smažte. Hotovou cibulku zamíchejte do rozšťouchaných brambor, společně s kouskem rostlinného másla a čerstvou petrželí.


ŽIVINY (1 porce):
359 kcal
protein 12,8g
sacharidy 63,5g
tuky 8,2g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co