neděle 17. listopadu 2019

Marinovaná řepa

vegan recepty

Můj oblíbený recept, který vždycky vytasím, když mi doma zbude kousek řepy a potřebuji ho zdělat. Je to rychlé, zdravé a skvěle to chutná :) Řepa kromě jiného zlepšuje činnost srdce, zabraňuje ateroskleróze (kornatění tepen), snižuje krevní tlak, zpevňuje stěny kapilár, rozšiřuje věnčité tepny a podporuje tvorbu červených krvinek. Rukola je bohatá například na vitamin C nebo betkaroten, čistí krev, játra a pomáhá při zažívacích potížích.

SUROVINY (1 porce):
1 střední červená řepa (240g)
1 stroužek česneku
1 lžíce medu
3 kuličky nového koření
3 kuličky černého pepře
1 hřebíček
1/2 lžičky zázvoru
2 lžíce balsamikového octa
1 lžíce ume octa
3 lžíce olivového oleje
pepř
rukola

Řepu oloupejte a uvařte doměkka. Česnek nastrouhejte a v menší misce smíchejte s medem, octem, olejem a kořením. Dobře promíchejte. Řepu nakrájejte na tenčí plátky a dejte společně s vyrobenou zálivkou povařit. Opepřete a nechte povařit cca 25 min. V průběhu vaření plátky občas otáčejte, aby se chuť nasákla z obou stran. Podávejte se slunečnicovými semínky, fetou & rukolou.


ŽIVINY (1 porce bez feta sýru):
180 kcal
protein 4g
sacharidy 12,1g
tuky 12,3g


ŽIVINY (1 porce s feta sýrem - 70g):
254 kcal
protein 6,8g
sacharidy 13,7g
tuky 28,7g



Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co