Můj oblíbený recept, který vždycky vytasím, když mi doma zbude kousek řepy a potřebuji ho zdělat. Je to rychlé, zdravé a skvěle to chutná :) Řepa kromě jiného zlepšuje činnost srdce, zabraňuje ateroskleróze (kornatění tepen), snižuje krevní tlak, zpevňuje stěny kapilár, rozšiřuje věnčité tepny a podporuje tvorbu červených krvinek. Rukola je bohatá například na vitamin C nebo betkaroten, čistí krev, játra a pomáhá při zažívacích potížích.
SUROVINY (1 porce):
1 střední červená řepa (240g)
1 stroužek česneku
1 lžíce medu
3 kuličky nového koření
3 kuličky černého pepře
1 hřebíček
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky zázvoru
3 lžíce olivového oleje
pepř
rukola
Řepu oloupejte a uvařte doměkka. Česnek nastrouhejte a v menší misce smíchejte s medem, octem, olejem a kořením. Dobře promíchejte. Řepu nakrájejte na tenčí plátky a dejte společně s vyrobenou zálivkou povařit. Opepřete a nechte povařit cca 25 min. V průběhu vaření plátky občas otáčejte, aby se chuť nasákla z obou stran. Podávejte se slunečnicovými semínky, fetou & rukolou.
Žádné komentáře
Okomentovat