středa 22. dubna 2020

Bramborové knedlíky plněné tofu

vegan recepty

Tuhle klasiku všech klasik jsem ve veganské verzi prostě musela vyzkoušet. Bramborové knedlíky jsem dělala poprvé a když pominu, že jsem první várku rozvařila, šlo to mnohem jednodušeji než jsem čekala. Každopádně tenhle recept moc doporučuju, taková správná sváteční prasárnička :) 

SUROVINY (20 knedlíků):
800g brambor
160g hrubé mouky
60g krupice
1 balení uzeného tofu (200g)
3 cibule (290g)
1 balení červeného zelí 500g
řepkový olej
cukr, sůl, pepř

vegan recepty

Očištěné brambory uvařte v osolené vodě do měkka. Slejte vodu a nechte dobře vychladnout - alespoň 1 hodinu. Dvě cibule a tofu nakrájejte nadrobno a společně orestujte dozlatova na oleji. Přidejte rajský protlak, osolte, opepřete a ještě chvilku restujte. Dejte stranou a nechte vychladnout.

Oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, krupici a osolte. S testem je nutné pracovat rychle, čím déle s ním pracujete, tím více se lepí. Připravte si vál a poprašte ho hrubou moukou. Těsto rozdělte na třetiny a postupně vyválejte do placek vysokých zhruba 1 cm. Skleničkou vykrájejte z těsta kolečka, do kterých doprostřed dejte směs z tofu, zabalte a vytvořte knedlík. Knedlíky naházejte do vroucí osolené vody a vařte než vyplavou, pak je nechte ještě minutku a vylovte je.

Poslední cibuli nakrájejte nadrobno, nechte ji na oleji zesklovatět, přidejte zelí a ještě chvíli restujte. Podlijte trochou vody, osolte, opepřete a poduste cca 20 minut. V závěru přidáme do zelí 1 lžíci hrašky rozmíchané ve studené vodě, to zelí zahustí. Dochuťte podle sebe cukrem, solí, případně octem & podávejte s osmaženou cibulkou.

ŽIVINY (1 porce - 4 knedlíky):
360 kcal
protein 16,6g
sacharidy 63,7g
tuky 5g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co