neděle 19. dubna 2020

Jarní detox pro vaši pleť

cruelty free kosmetika

V období od prosince do února naše krev cirkuluje díky chladnému zimnímu vzduchu mnohem pomaleji než obvykle. Díky tomu je snížená tvorba mazu a pokožka se stává zranitelnější. Proto je jaro je ideální čas na detox pleti. Dopřejte jí trochu péče a lásky, kterou si po zimě zaslouží :)

Krásná pleť začíná uvnitř

Pijte každý hodně vody & dopřávejte si hodně zeleniny. Zkuste alespoň na měsíc vysadit mléčné produkty. Sami uvidíte, jak to vaší pleti prospěje. Nezapomínejte ani na kvalitní spánek. Určete si hodinu v kterou budete chodit spát a snažte se ji dodržovat. Stejně tak je pro pleť důležitá pravidelná péče. Vytvořte si ranní a večerní rituál, na který se budete moct každý den těšit.

Moje pleť je smíšená, se sklony k černým tečkám na nose. Takže pokud to máte podobně, můžete se výběrem produktu inspirovat ♥️


kosmeticky ritual

Ranní rituál

Po ránu je potřeba pleť vyčistit od nečistot & použít správný krém. Udělejte si na rituál více času a zahrňte do něj i relaxaci. Já ráda po ránu cvičím pozdrav slunci, po kterém si dám sprchu a vyčistím pleť čisticím balzámem od Lavery. Pak nanesu avokádový krém Navia, dám si na oči gelovou masku a ještě chvilku si čtu. 
Večerní rituál

Večerní rituál si ráda zpříjemňuji relaxační hudbou a zapálenou svíčkou. Odlíčím se, vyčistím pleť čisticím balzámem od Lavery a pak pomocí jade rolleru nanesu olejový elixír od Manufaktury. Olej je skvělý na uzamknutí vlhkosti v pleti, ale sám o sobě hydratační není, proto je nutné ho vždy nanášet na navlhčenou pokožku. Jednou týdně místo oleje používám hydratační textilní masku, která moji pleť osvěží a vypne. Ještě než si v posteli začnu číst, použiju balzám na rty & krém na ruce
Jarní detox

Jarní očista je delší rituál, na který si doporučuji vyhradit alespoň 60 minut. Ideální je to během volného dne, kdy nikam nespěcháte a můžete v klidu relaxovat. Pusťte si příjemnou hudbu, uvařte čaj, zapalte svíčku & pusťte se do toho.


jade roller

Začněte očistou & vyčistěte pleť svým oblíbeným způsobem. Vezměte menší ručník a namočte ho do velmi teplé vody. Ten si pak položte na obličej na cca 2 minuty a nechte pleť prohřát a uvolnit. Naneste čistící masku a nechte ji požadovanou dobu působit. Mezitím můžete popíjet čaj a číst svoji oblíbenou knihu, nebo se jen toulat v zákoutích své mysli. Po chvilce masku smyjte a dopřejte své pleti peeling. Po peelingu vmasírujte jade rollerem sérum a použijte gelovou masku na oči. Nechte sérum vstřebat a užívejte si příjemný pocit chladu na očním okolí. Nakonec naneste svůj oblíbený krém. Vaše pleť bude zářit štěstím.


cruelty free kosmetika


Jaké rituály máte vy? A jaké kosmetické přípravky se vám nejvíce osvědčily? Napište mi to do komentářů.


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co