středa 15. července 2020

Avokádová quesadilla

vegan recepty

Ze všech vegan quesadill co jsem ochutnala, mi tahle s avokádem chutná nejvíc. Není to úplně ekologicky friendly, vzhledem k tomu, že k nám avokáda cestují přes půl zeměkoule, ale občas je skvěle zpestřit si jimi jídelníček. Jsou totiž bohaté na vlákninu, bílkoviny (obsahují všechny esenciální aminokyseliny), zdravé mononenasycených tuky, draslík, folát i vitamíny B, E a C. 

SUROVINY (4 porce):
2 zralá avokáda (cca 360g)
1 cibule 80g
100g žampiónů
4 tortilly
sůl, pepř, olivový olej

vegan recepty

Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na pánvi. Přihoďte na plátky nakrájené žampiony a ještě chvilku restujte. Mezitím si nakrájejte avokádo na plátky a nastrouhejte sýr. Rozložte 4 tortily vedle sebe a postupně na ně rozprostřete směs s houbami, rostlinný sýr & avokádo. Přiklopte druhou tortilou a zapečte v kontaktním grilu (nebo na pánvi). Rozřízněte na čtvrtiny a podávejte s polníčkem.

ŽIVINY (1 porce):
352 kcal
protein 4,7g
sacharidy 23,7g
tuky 25,9g


1 komentář:

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co