středa 8. července 2020

Božské letní špagety

vegan recepty

Pokud máte chuť na něco svěžího, s nádechem léta, italská kuchyně je to pravé. Na tento recept mě přivedla moje ex-spolubydlící Sára a kombinace rajčat, jarní cibulky a pesta mi ihned zachutnala.

SUROVINY (4 porce):
špagety (400g)
balení cherry rajčat 250g
2 balení tofu 400g
3 stroužky česneku
1 lžíce protlaku
2 jarní cibulky 90g
100g žampiónů
2 lžíce pesta
sůl, pepř, olivový olej

Špagety dejte vařit podle návodu na obalu. Tofu orestujte zvlášť, na olivovém oleji, pod pokličkou. Mezitím si nakrájejte všechny ingredience. Česnek & spodek jarní cibulky najemno, rajčata na poloviny a žampiony se stonky jarní cibulky na plátky.

Rozehřejte olivový olej a zesklovaťte na něm spodní část cibulky. Přidejte česnek, nehcte rozvonět a zasypte žampiony. Ještě chvilku restujte a pak přidejte rajčata, protlak a zbytek jarní cibulky. Osolte, opepřete a nechte pár minut provařit. Nakonec přidejte pesto a celou směs promíchejte se špagetami. Podávejte s vegan parmezánem.

ŽIVINY (1 porce):
481 kcal
protein 20g
sacharidy 81g
tuky 8,3g


2 komentáře:

  1. Huby by som vynechala, pretože tie mi veľmi nechutia, ale inak to vyzerá ako super tip na rýchly a jednoduchý obed, takže vďaka za inšpiráciu 💛

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "WHEN YOU FEEL LOST"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidne vynech Bereniko, hlavne rajcata a jarni cibulka tomu dava svezest :)

      Vymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co