neděle 12. července 2020

Cruelty-free pleťová kosmetika

vegan kosmetika

Pokud stojíte o krásnou pleť, pravidelná péče je jeden ze základních kamenů. Jinou péči zvolíte když máte suchou pleť, jinou když citlivou... ale to už asi víte :) Moje pleť je smíšená, lehce problematická, s prvními znaky stárnutí. Moje péče tedy musí být poměrně komplexní.


vegan tipy

Pleť čistím 2x denně čisticí pastou se zeleným jílem (recept dodám příští neděli) a rýžovou vodou. Ráno jí dopřávám avokádový krém od Navia/Kvitok a večer mátovou bylinkovou vodu s pleťovým olejem od manufaktury. Ten vždy rozmasíruju jade rollerem vychlazeným z lednice. Úžasně osvěžující. Na odličování jsem začala používat kokosový olej a jednou až dvakrát týdně si dělám vlastní peeling a pleťovou masku.

1.  Čisticí pasta se zeleným jílem  2. Rýžová voda  3. Mátová bylinková voda Navia 4. Pleťový olejový elixír MANUFAKTURA  5. Peeling (recept coming soon)  6. Šlehaný pleťový avokádový krém Navia   7. Pleťové masky (recept coming soon)

Já jsem si z pleťové kosmetiky nejvíce oblíbila českou značku Manufaktura a slovenskou Navia/Kvitok. // Můžu vám dát spoiler, že i slovenská značka MYLO, která je úžasná, se chystá o certifikát HCS zažádat //. Ale další skvělé produkty najdete například u DERMALOGICA, MANNA nebo URTEKRAM. Kompletní výčet všech značek s HCS najdete níže, záleží na preferencích. 


Seznam cruelty free firem zaměřených na pleťovou kosmetiku dostupných v ČR. Jako cruelty free uznávám pouze firmy s certifikátem HCS, který je jedinou mezinárodní zárukou netestovanosti. Bližší informace o HCS najdete tady.


100% PURE (US)


7TH HEAVEN (US)

BALM BALM (UK)

BIBY BEAUTY (UK)


DARK SILK (AU)



GRESSA (US)

HURRAW (US)



LILI LOLO (UK)

MANA (CZ)



MARKS & SPENCER (UK)

MILANI (IT)


MILK (US)


NAVIA/KVITOK (SK)


PAI (UK)



PRIMARK (UK)



SUKIN (UK)




TRULY (US)




Zapomněla jsem ještě na nějakou skvělou cruelty free značku?

Dejte mi o ní vědět v komentářích :) 


2 komentáře:

  1. Ja som si veľmi obľúbila Mylo a MusK — od Mylo mám pleťové sérum, na ktoré nedám dopustiť, lebo je vynikajúce, a na odličovanie používam kokosový alebo olivový olej a uhlíkové mydlo buď tiež od Mylo alebo od MusK-u 💛
    A teším sa na recept na peeling!

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "HOW TO MAKE YOUR CLOTHES LAST LONGER"

    OdpovědětVymazat
  2. Mylo je bozi, proto me tak potesilo, ze se na certifikaci chysta :) MusK neznam, ale podivam se, moc dekuju za tip :)

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co