neděle 10. dubna 2022

Workshop na jarní věnce


Tento týden jsme se s kolegyňkou vypravily na plánovaný workshop věnců v Pragovce. Měla jsem velkou radost, že se workshop koná právě tam, protože její industriální prostory zbožňuji. Workshop jsme si objednaly cca týden předem, u Jolči z Rudého slona. Už při komunikaci po emailu byla velmi milá, tak nás ani tolik nepřekvapilo, když nás na danou hodinu v kavárně vyzvedávala sympatická a usměvavá žena.



Vystoupaly jsme za ní po schodech, prošly krátkou chodbičkou a ještě než otevřela dveře do svého mini ateliéru, praštila nás do nosu příjemná vůně květin. Ateliér byl možná malinký, ale velmi osobitě zařízený a všechny čtyři (kurzu se kromě nás účastnila ještě jedna sympatická slečna) jsme měly dostatek prostoru na tvoření.



 Jolča kurz nejprve velmi mile uvedla, řekla nám, že větvičky, kvítí a další rostliny si ve valné většině shání sama různě po Praze, a že má svá oblíbená místa, kam pro ně ráda chodí. Když jsme se zeptaly, vůbec se nezdráhala a o pár míst se s námi podělila.



Pak nám ukázala jak na vlastní přípravu věnce. Připravila nám provázky a různé větvičky a pustily jsme se do toho. Díky jejímu jednoduchému vysvětlování se nám to všem dařilo poměrně rychle a za chvilku jsme měly korpus pro věnec. Jolča nám pak ukázala varianty, jak věnec zdobit a pustily jsme se do tvoření. Z variant různých větviček, květin a listů jsme pak každá vytvořila svůj osobitý věnec. Každá úplně jiný. Tvoření mě moc bavilo a vzhledem k tomu, že je možnost u Rudého slona objednat i workshop na vazbu květin, asi se přihlásím i tam.



Kurz moc doporučuju, voňavé prostředí v kombinaci s kreativní činností krásně vyčistí hlavu a zkušenosti s výrobou věnců můžete využít celoročně :)



Fotky fotila úžasná Renata Ládyová


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co