neděle 13. prosince 2020

Vegan linecké cukroví

Vegan linecké cukroví

Moje nejoblíbenější vánoční cukroví už od dětsví. Bylo jasné, že na něj dojde a budu ho muset vyzkoušet ve vegan verzi. Těsto není tak křehké, jako klasické linecké, ale je moc dobře a s kyselou (ideálně rybízovou) marmeládou chutná skvěle. 

SUROVINY (cca 30-40 kousku lineckého):
350g hladke mouky
90g moučkového cukru
160g rostlinného másla Alsan
1 lžíce vanilkového pudingu Alpro (23g)
1 lžička kukuřičného škrobu (7g)
citrónova kůra a šťáva z 1/2 citronu
rybízová marmeláda

Nejprve v misce smíchejte mouku, moučkový cukr, škrob a citronovou kůru. Přidejte puding, citronovou šťávu a na kostičky nakrájený, povolený Alsan. Vypracujte hladké těsto (já používám robot, ale ruce to taky zvládnou:), které nechte ideálně přes noc odpočinout v lednici (pokud nestíháte, nechte ho odpočinout alespoň hodinu). Předehřejte troubu na 160°C a připravené těsto rozdělte na dvě půlky (část těsta, kterou nepoužíváte vraťte do lednice) a rozválejte na pomoučněném vále na placku tlustou cca 2 až 3 mm. Připravte si plech s pečícím papírem a vykrájejte požadované tvary. Pečte cca 15 min. Po 15 minutách zkontrolujte stav a podle vaší trouby buď pár minut přidejte, nebo vytáhněte. Vychladlé cukroví slepujte marmeládou. Je důležité, aby nebyla moc tekutá, jinak vám z cukroví vyteče.



2 komentáře:

  1. Linecké pečivo som brala ako niečo, čo sa vo vegánskej verzii spraviť veľmi nedá — opäť si ma veľmi prekvapila! Hneď si článok ukladám do záložiek a jednoznačne čo najskôr vyskúšam!

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "SIMPLE ZERO WASTE CHRISTMAS"

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dej vedet :) Co jsem davala ochutnavat v praci a mezi prateli, vsem moc chutnalo, tak snad to tak bude i u Tebe :)

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co