Pokud máte dnes chuť na něco krémovějšího, jste na správné adrese. Recept inspirovaný oblíbeným blogem Veganotic vařím v zimních měsících poměrně často. Je jednoduchý na přípravu, nenáročný na suroviny a hlavně strašně dobrý :) Kamarádka z Budapešti mi vozí maďarskou papriku a s tou jídlo dostává úplně nový rozměr. Pokud máte možnost, určitě použijte.
Ingredience (3 porce)
2 cibule (150g)
plechovka cizrny (400g)
1 menší pórek (150g)
100ml rostlinné smetany
zeleninový vývar
2 lžičky papriky
špetka drceného kmínu
sůl, pepř
řepkový olej
Cibuli nakrájejte na drobno a nechte zesklovatět na rozpáleném oleji. Přihoďte cca 1/3 cizrny a ještě chvilku restujte. Sundejte hrnec z plamene a vmíchejte papriku. Osolte a opepřete, vraťte zpátky na oheň a zalejte zeleninovým vývarem (tak aby byla cizrna téměř ponořená). Povařte cca 5 min a rozmixujte. Přidejte zbytek cizrny, pórek, smetanu, drcený kmín a povařte dalších cca 5 min. Podávejte s kapkou smetany, posypané paprikou a čerstvým pórkem.
ŽIVINY (1 porce):
522 kcal
protein 24,8g
sacharidy 58g
tuky 16,3g
vláknina 61,7g
Žádné komentáře
Okomentovat