středa 10. února 2021

Asijská polévka s hlívou a zázvorem

 vegan recepty

Inspiraci na tuhle polévku s asijským twistem našla kamáradka Péťa v časopisu Albert. Já ho většinou nečtu, ale možná začnu, protože se ukázalo, že tohle není jediný zajímavý recept v posledním čísle :) Já jsem si polévku samozřejmě ještě trochu upravila podle sebe, protože mám raději trochu výraznější chutě. Tento týden ji vařila i kolegyně, obměnila hlívu za shitake a přidala do ní i kokosové mléko a uzenou papriku. A bylo to taky skvělé.


INGREDIENCE (5 porcí)
100g tofu
300g hlívy
1/2 pórku (130g)
2 střední mrkve (210g)
2 stroužky česneku (8g)
2 cm kousek zázvoru (20g)
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžíce javorového sirupu
tamari omáčka
1,5l zeleninového vývaru (nesoleného)
řepkového olej
jarní cibulka
sezam

Tofu nakrájejte na kostičky a naložte alespoň na 30 min do marinády z 80ml tamari, 1 lžíce javorového sirupu, 1 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru & 1/2 lžičky sušeného česneku.

Česnek a zázvor nakrájejte nadrobno. Mrkev nakrájejte na drobné hranolky, hlívu na proužky. Ve větším hrnci rozpalte dvě lžíce řepkový oleje a chvilku na něm orestujte česnek se zázvorem. Když se rozvoní, přidejte mrkev s hlívou a ještě chvilku restujte. Zalejte vývarem a přidejte tofu vč. marinády. Povařte cca 10 minut. V mezičase si pokrájejte pórek na kolečka. Přidejte na poslední minutu. Podávejte s jarní cibulku & sezamem.


ŽIVINY (1 porce):
439 kcal
protein 7g
sacharidy 12g
tuky 3g
vláknina 4g



Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co