středa 30. prosince 2020

Silvestrovské mňamky

vegan recepty

I když to letos nevypadá na žádnou velikou party, i tak můžete nový rok přivítat ve velkém stylu. Vyprdněte se letos na chlebíčky a udělejte si zdravější jednohubky, které vás budou bavit. 

vegan recepty

Na stole by neměli chybět oříšky, čerstvá zelenina nebo olivy. Já jsem talíř obložila rajčaty, sušenými rajčaty, černými i zelenými olivami, bazalkou a vegan fetou. Věřím, že vás nadchne i nakládané tofu, toast s hummusem a mrkví & bruschetta s rajčaty. Vsechy tyto dobroty jsou jednoduché na přípravu a nenáročné na suroviny. 

vegan recepty

NAKLÁDANÉ TOFU

200g tofu
1 menší cibule (80g)
3 stroužky česneku
5 sušených rajčat
2 feferonky
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
6 kuliček černého pepře
1 lžička soli
1 lžička sladké papriky
1 lžička uzené papriky
řepkový olej

Cibuli, česnek, rajčata i feferonky nakrájejte na plátky. Tofu nakrájejte na drobnější kostky. Připravte si sklenici do které budete vše kompletovat. Střídavě do ní sypejte tofu, cibuli, česnek, rajčata i feferonky. Nakonec do boku sklenice strčte bobkové listy, nasypte vše koření a sůl a zalijte olejem tak, aby bylo téměř vše ponořené. Důkladně zavřete a protřepte. Konzumovat můžete už po 8mi hodinách, ale po cca 2 dnech v lednici je nejlepší :) 



TOAST S HUMMUSEM A MRKVÍ

4 plátky celozrnného toastového chleba
2 mrkve (150g)
200g hummusu (může být i kupovaný, např. z Lidlu:)
1/2 lžičky římského kmínu
hrst čersvé hladkolisté petrželky
špetka chilli
sůl, olivový olej

Mrkev nakrájejte na drobné hranolky. Na rozpáleném olivovém oleji nechte rozvonět římský kmín s chilli. Pak přidejte mrkve a pár minut ji restujte. Mezitím si toastový chleba namažte hummusem a rozkrojte ho na půlky. Nakonec chleba posypte orestovanou mrkví a nasekanou hladkolistou petrželí. 



BRUSCHETTA S RAJČATY

1 francouzská bageta
2 rajčata ROMA (případně 4 koktejlová)
1 stroužek česneku
1 lžička bazalkového pesta
menší hrst bazalky
sůl, pepř olivový olej

Francouzskou bagetu nakrájejte na plátky a dejte zapéct do toastovače nebo do trouby. Mezitím si rajčata nakrájejte nadrobno, dejte do misky a promíchejte je s bazalkovým pestem, cca 1 lžící olivového oleje, solí a pepřem. Zapečené bagetky potřete česnekem z obou stran a naneste na ně směs. Posypte je vegan parmezánem a návrh dejte lístky bazalky. 



Další inspiraci na pomazánky můžete hledat tady.



1 komentář:

  1. Bruschetta vyzerá tak výborne a neodolateľne, že asi si ju spravím na večeru 😍😍

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "PLANS FOR 2021"

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co