neděle 14. března 2021

Vítání jara během lockdownu

slow life


Nejde si nevšimnout, že dny jsou delší, sluníčko vykukuje z mraků mnohem častěji a hřeje nám zimou promrzlé tváře. Ráda sleduju, jak se v parku objevují prvosenky, jak na stromech raší pupeny a ptáci začínají sbírat větvičky na hnízda. Tohle období miluju. Příchod jara je vždycky důvod k oslavě a neměli bychom to vzdávat ani v aktuální lehce omezující době. Připravila jsem si pro vás pár tipů, jak přivítat jaro se vším všudy. 


Udělejte pořádek

Začátek jara je ideální čas pro důkladný úklid. A i když tenhle tip možná nezní jako super zábava, vězte, že jak úklid dokončíte, budete zářit štěstím :) Nenechejte nic náhodě, vytiskněte si seznam z článku Úklid podle Konmari metody a vytvořte si doma prostředí, které nebude vyžadovat úklid každý druhý den.

slow life

Obměňte dekorace

Probuďte svůj byt ze zimního spánku jarními dekoracemiVyměňte polštářky, obměňte printy na stěnách květinovým vzorem, nebo si pořiďte novou pokojovku. Dodejte svému interiéru fresh prvky pomocí pastelových barev & řezaných květin. 

slow life


Najděte si novou rutinu

V posledních měsících jsme mnohem víc zavření doma a může nám to lézt na mozek. Proti trudomyslnosti nejlépe pomáhá rutina. Zacvičte si každé ráno (nemusí to být nic náročného, stačí pár pozdravů slunci, nějaké protažení nebo 15 minut kardia). Během dne se seberte a jděte si ven pročistit hlavu - není nic příjemnějšího než procházka na sluníčku. Dokonce i líný psí parťák to ocení :)

slow life


Naučte se něco nového

Nic vám nezvedne náladu víc, než když se naučíte něco nového. Můžete zkusit nějaký online kurz (skillshare, domestika, udemy), vyzkoušet složitější pečení, začít hrát na ukulele nebo se pustit do nečeho prozajičtějšího jako pletení nebo háčkování. Zamyslete se nad tím co jste vždycky chtěli vyzkoušet a pusťte se do toho. 

nuda během lockdownu


Relaxujte

Obzvlášť v době lockdownu je hrozně jednoduché se zaseknout v práci, nebo si vyčítat chvíle odpočinku. Nejlépe tomu předejdete, když si naplánujete od kolika do kolika budete pracovat, určíte jasné přestávky a konec pracovní doby. A po náročném pracovním dni je potřeba se odměnit. Uvařte si čaj, zapalte svíčku, otevřete knihu... a relaxujte. Nebo si napusťte vanu, dejte masku a udělejte si domácí spa. Uvidíte, že se vám ráno bude mnohem lépe vstávat i pracovat :)

slow life


Podělte se o radost z jara

Nezapomínejte na rodinu a přátele. Pošlete jim přání, které jim udělá radost, drobný dárek přes zásilkovnu, nebo třeba květiny. A i když se s nimi nemůžeme aktuálně stýkat, můžete si zavolat, mrknout společně na seriál (přes sdílení obrazovky), dát si společně skleničku vína, nebo si zahrát online deskovku

slow life

Udělejte si šálek svého oblíbeného čaje a začněte plánovat jak jaro přivítáte vy. Těším se na vaše tipy v komentářích. 

1 komentář:

  1. Jar je moje obľúbené ročné obdobie a tak sa naň vždy teším 😍 Pre mňa je takou rutinou jarné upratovanie, kedy sa snažím aj vytriediť všetko, čo mi už netreba. Pomáha mi to prečistiť hlavu, a zároveň domov potom vyzerá čistejšie a vzdušnejšie. Tiež mením jedálniček — zatiaľ čo počas zimy jem teplejšie a sýtejšie jedlá ako husté polievky alebo ovsené kaše, s príchodom teplých dní siaham viac po čerstvom ovocí, ľahkých šalátoch a studených jedlách 😍
    Skvelý článok! 🥰🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Sprievodca bezobalovými obchodmi — Bez Obalu v Otrokovicích

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co